Wat wij voor u kunnen betekenen bij

WATERSCHADE

Waterschade

Schade door water in uw huis is nooit prettig. Het komt vaak op een moment dat het niet uitkomt en op plaatsen waar u het niet had verwacht. Bij extreme neerslag kan zomaar daklekkage ontstaan. Of bij strenge vorst een gesprongen waterleiding. Voor u het weet, stroomt het water door uw keuken of woonkamer met schade aan uw vloer of wanden tot gevolg. En dit is vaak nog maar de zichtbare schade. Welke schade is er die u niet ziet? En wat is de gevolgschade?
Heeft u waterschade? Geen stress. Schade Experts helpt u tegen de beste service zodat u de juiste vergoeding ontvangt. We staan u bij tijdens de onderhandelingen én alle afhandelingen

Wat eerst te doen bij waterschade?

Bent u gedupeerd door schade door water in uw woning of bedrijfspand? Probeer de schade zoveel mogelijk te beperken door alles goed te drogen en een eventueel lek te dichten. Doe dit alleen als dit veilig kan. Maak ook foto’s en noteer een tijdstip. Vervolgens belt u de verzekeraar én ons, zodat u een eigen contra-expert naast u heeft staan die het voor u opneemt. Laat u altijd bijstaan! U heeft namelijk recht op een eigen expert naar keuze.

Contra-expertise bij waterschade

Welke waterschade
wordt vergoed

Gevolgschade bij
waterschade

Waterschade aan
laminaat of houten vloer

Wat te doen bij een
daklekkage?

Wat te doen bij een
gesprongen waterleiding

Wat doe je bij
zichtbare waterschade

Waterschade door
een natuurramp

Wat wordt wel vergoed en wat niet?

U heeft nooit de garantie dat u geen waterschade krijgt. Welke schade wordt wel of niet vergoed. We geven u hieronder een overzicht.

Schade door kapotte leidingen

Schade door extreme neerslag

Schade door onvoorziene omstandigheden

Schade door lekkage aan de dakgoot of het dak

Schade door achterstallig onderhoud

Schade door nalatigheid

Vergoeding waterschade door uw verzekeraar

Veel mensen onderschatten wat er kan worden geclaimd bij schade door water. Niet alleen de daadwerkelijke schade kan worden geclaimd, maar ook de gevolgschade. Daarnaast wordt zelfs de tijd die u kwijt bent aan het beperken van de schade vergoedt.

Voorkom dat u in discussie moet gaan met de verzekeraar over de waarde van uw spullen. In de praktijk komt het te vaak voor dat er een dagwaarde wordt vastgesteld die lang niet altijd overeenkomt met de werkelijke waarde. Ook de oorzaak van de schade is een belangrijk punt wat goed in de gaten moet worden gehouden. Wanneer de oorzaak wordt toegeschreven aan bijvoorbeeld het slecht onderhouden van kitnaden, dan is de schade niet gedekt. Zo zijn er genoeg redenen te bedenken waarom u een minimale of soms helemaal geen schadevergoeding ontvangt voor uw schade. Reparatie van uw schade wordt op deze manier niet volledig vergoedt.

Vergoeding waterschade via een inboedel- of opstalverzekering

Het is afhankelijk van het soort schade of u aanspraak moet doen op uw inboedelverzekering of opstalverzekering. Met een opstalverzekering bent u verzekerd voor schade aan zaken die vastzitten in en aan uw woning. Denk aan de muur of leidingen. Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor de spullen die los in uw huis liggen.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

Wordt waterschade aan uw vloer vergoed?

Heeft u waterschade aan uw laminaat of houten vloer? Dan is het zo snel mogelijk herstellen van de vloer cruciaal om verdere schade, zoals schimmel, te voorkomen. U herkent vochtschade aan uw vloer aan verkleurde of bolle planken. Of schade aan de vloer valt onder de opstal- of inboedelverzekering is afhankelijk van de manier waarop de vloer is gelegd. Bekijk in de tabel waar elk soort vloer onder valt.

 Losse vloerVaste vloer
Houten vloer of laminaatinboedelverzekeringopstalverzekering
Vloerbedekking (bjiv.: tapijt)inboedelverzekeringinboedelverzekering
Tegelvloeropstalverzekering

Schade door lekkage

Heeft u schade door een lekkage? Bijvoorbeeld door een daklekkage of een gesprongen waterleiding? Ook dan staat Schade Experts u graag bij. Schade door lekkage valt onder de opstalverzekering. Niet alleen de zichtbare schade bij een lekkage wordt vergoed, maar ook de gevolgschade. Dit is een van de zaken waar we ons als expert voor inzetten. Wij claimen een voor u als klant zo eerlijk mogelijke vergoeding bij de verzekeraar waarin ook de gevolgschade is opgenomen.

Waterschade door nalatigheid

Let op! Als er wordt vastgesteld dat de schade is ontstaan door nalatigheid, dan kan dit niet worden geclaimd. Nalatigheid is bijvoorbeeld het niet laten repareren van een lekkage waarvan u op de hoogte was of het laten openstaan van een raam tijdens een storm.

Waterschade expert

Extreem weer en lekkage

Bij waterschade door extreem weer wordt er onderscheid gemaakt tussen schade door directe en door indirecte neerslag. Hoe weet u welk soort schade in uw situatie geldt? En wat wordt er in deze gevallen uitgekeerd door de verzekeraar? Schade Experts maakt na schade een analyse en helpt u met het claimen van uw  rechtmatige schadevergoeding.

Schade natuurrampen

Waterschade door natuurrampen is een lastig onderwerp. Schade door een natuurramp wordt namelijk niet vergoed, ondanks dat dit niet uw fout is.

Een apart geval is schade door overstroming

Of schade bij overstroming wel of niet wordt vergoedt, hangt af van een aantal factoren. Wanneer de verzekeraar niet uitkeert, dan krijgt u waarschijnlijk een vergoeding uit de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts)

Bluswater

Wanneer er brand is, zal er door de brandweer alles aan worden gedaan om de brand zo snel mogelijk te blussen. Echter zit u hierna met een ander soort schade: schade door bluswater. De schade kan hierdoor soms nog hoger uitvallen dan bij schade door brand. Omdat schade door bluswater gevolgschade is, wordt dit altijd vergoed.

Schade door buren

Wat als er schade door water aan uw woning ontstaat door de buren? Dan wordt de schade vergoedt door uw eigen verzekeraar. Ook voor schade door bluswater door brand bij de buren kunt u een rechtmatige schadevergoeding claimen.

schade-experts-brandschade-1

Waterschade voorkomen

Schade door water valt helaas niet altijd te voorkomen. Echter kunnen onderstaande tips er wel voor zorgen dat u er alles aan heeft gedaan.

Regelmatige controle

Laat de waterleidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig.

Controleer de dakgoot

Controleer ook af en toe de dakgoten zodat ze, door bijvoorbeeld bladeren, niet verstopt raken.

Alles dicht doen

Laat geen ramen openstaan wanneer u van huis bent.

Afsluiten van kranen

Draai de buitenkraan dicht in de winter en de hoofdkraan als u lange tijd van huis bent.

Kitnaden controleren

Controleer kitnaden in de keuken, het toilet en de badkamer op den duur.

CV-Ketel controleren

Laat uw CV-ketel periodiek nakijken.

Waterschade repareren

Wanneer het tijd is om de schade te herstellen, let dan op een paar dingen. Zo is het belangrijk dat de oorzaak van de schade echt is verholpen voordat u begint met herstellen. Stel dat bijvoorbeeld een lekkage nog niet helemaal is verholpen, dan moet u na een nieuwe schade weer opnieuw beginnen. Is de oorzaak verholpen maar is er nog vocht aanwezig? Dan zal het vocht eerst uit uw woning moeten trekken voordat u begint aan het herstel. Dit kunt u realiseren met bijvoorbeeld vochtvreters. Ook is het handig om de ruimte waar het om gaat elke dag te laten doortochten.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens