Wat als je vloerverwarming ineens voor lekkage zorgt?

Lekkage door kapotte vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds populairder. Het is een goede oplossing om minder energie te verbruiken. Echter kan vloerverwarming ook zorgen voor een lekkage. Wat te doen bij lekkage door kapotte vloerverwarming?

Herkennen lekkage vloerverwarming

Een lek onder de vloer is problematisch. Het richt vaak veel schade aan en als de schade niet tijdig wordt opgelost, dan wordt het snel alleen maar erger. Daarnaast lopen uw energiekosten enorm op. Zorg daarom snel voor een oplossing bij een lekkage door kapotte vloerverwarming. Hoe herkent u een lekkage?

Een lekkage door vloerverwarming herkent u aan vochtplekken, verkleuringen, een vloer die deels niet opwarmt of drukverlies aan de installatie.

Valt lekkage door vloerverwarming onder de dekking van de opstalverzekering?

Is de schade buiten uw eigen schuld om ontstaan en is deze onvoorzien, dan wordt een lekkage meestal vergoed door uw opstalverzekeraar. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de situatie. Hoe bent u verzekerd? En wat is er precies gebeurd? Raadpleeg uw polisvoorwaarden en neem bij waterschade contact op met uw verzekeraar Γ©n met ons als uw contra-expert.
Hulp nodig bij waterschade? Bekijk ons stappenplan.

Oorzaken lekkage kapotte vloerverwarming

Kapotte vloerverwarming met een lekkage als gevolg kan door meerdere redenen ontstaan. Een oorzaak die vaak voorkomt is het verkeerd leggen van de vloerverwarming en vloer. Als bijvoorbeeld leidingen of koppelingen niet goed worden aangelegd, kunnen er problemen ontstaan. Ook kan er schade ontstaan wanneer de vloerverwarming al langer ligt maar er werkzaamheden worden verricht die een gat in de leiding veroorzaken.

Gevolgen lekkage

Omdat vloerverwarming bestaat uit meerdere leidingen in de vloer, is de kans op lekkage altijd aanwezig. Wordt dit niet tijdig opgelost, dan kan dit enorme gevolgen hebben. Denk aan hogere energiekosten, gevolgschade door de lekkage en gezondheidsproblemen door schimmel onder de vloer. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom is het belangrijk om de schade zo snel mogelijk te laten verhelpen.
Lekkage bij vloerverwarming
Het is vaak niet eenvoudig om het lek boven te krijgen bij vloerverwarming.

Een lek eenvoudig detecteren

Heeft u het vermoeden dat u een lekkage heeft door kapotte vloerverwarming? Maar wilt u voorkomen dat alles moet worden opengebroken? Dan kunt u een lekdetectie specialist inschakelen.

Een lekdetectie specialist voert een onderzoek uit door middel van speciale apparatuur. Een lek kan middels diverse methodes worden opgespoord. Voorbeelden hiervan zijn een vochtmeting of een druktest. Van dit onderzoek wordt vervolgens een rapport gemaakt. Verborgen lekkages kunnen door lekdetectie makkelijk worden opgespoord. De kosten voor de lekdetectie worden meestal vergoed. Ga voor de zekerheid altijd uw polisvoorwaarden na. Het is hierbij wel noodzakelijk om de lekdetectie uit te laten voeren door een erkend bedrijf.

Hoe voorkom ik een lekkage?

Het beste is natuurlijk om een lekkage te voorkomen. Zorg er daarom altijd voor dat de vloerverwarming wordt aangelegd door een professioneel bedrijf. Hiernaast is het belangrijk om het leidingwerk goed te onderhouden door dit regelmatig te laten controleren.
Lekdetectie met thermografische infraroodcamera

Contra-expertise bij
waterlekkage

Heeft u een lekkage niet kunnen voorkomen en is de lekkage buiten uw schuld om ontstaan? Schakel Schade Experts dan in als uw eigen contra-expert. Een contra-expert staat aan uw kant en zorgt voor de juiste schadevergoeding. Wij adviseren u en nemen u het contact met uw verzekeraar uit handen. U heeft altijd recht op een contra-expert. Schade afhandelen zonder stress? Bel Schade Experts!

Waterschade voorkomen

Schade door water valt helaas niet altijd te voorkomen. Echter kunnen onderstaande tips er wel voor zorgen dat u er alles aan heeft gedaan.

 • Laat de waterleidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig.
 • Controleer ook af en toe de dakgoten zodat ze, door bijvoorbeeld bladeren, niet verstopt raken.
 • Laat geen ramen openstaan wanneer u van huis bent.
 • Draai de buitenkraan dicht in de winter en de hoofdkraan als u lange tijd van huis bent.
 • Controleer kitnaden in de keuken, het toilet en de badkamer op den duur.
 • Laat uw CV-ketel periodiek nakijken.

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram