Lekkage door kapotte vloerverwarming

Lekkage door kapotte vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds populairder. Het is een goede oplossing om minder energie te verbruiken. Echter kan vloerverwarming ook zorgen voor een lekkage. Wat te doen bij lekkage door kapotte vloerverwarming?

Herkennen lekkage vloerverwarming

Een lek onder de vloer is problematisch. Het richt vaak veel schade aan en als de schade niet tijdig wordt opgelost, dan wordt het snel alleen maar erger. Daarnaast lopen uw energiekosten enorm op. Zorg daarom snel voor een oplossing bij een lekkage door kapotte vloerverwarming. Hoe herkent u een lekkage?

Een lekkage door vloerverwarming herkent u aan vochtplekken, verkleuringen, een vloer die deels niet opwarmt of drukverlies aan de installatie.

Valt lekkage door vloerverwarming onder de dekking van de opstalverzekering?

Is de schade buiten uw eigen schuld om ontstaan en is deze onvoorzien, dan wordt een lekkage meestal vergoed door uw opstalverzekeraar. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de situatie. Hoe bent u verzekerd? En wat is er precies gebeurd? Raadpleeg uw polisvoorwaarden en neem bij waterschade contact op met uw verzekeraar én met ons als uw contra-expert.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

Het is vaak niet eenvoudig om het lek boven te krijgen bij vloerverwarming.

Oorzaken lekkage kapotte vloerverwarming

Kapotte vloerverwarming met een lekkage als gevolg kan door meerdere redenen ontstaan. Een oorzaak die vaak voorkomt is het verkeerd leggen van de vloerverwarming en vloer. Als bijvoorbeeld leidingen of koppelingen niet goed worden aangelegd, kunnen er problemen ontstaan. Ook kan er schade ontstaan wanneer de vloerverwarming al langer ligt maar er werkzaamheden worden verricht die een gat in de leiding veroorzaken.

Gevolgen lekkage

Omdat vloerverwarming bestaat uit meerdere leidingen in de vloer, is de kans op lekkage altijd aanwezig. Wordt dit niet tijdig opgelost, dan kan dit enorme gevolgen hebben. Denk aan hogere energiekosten, gevolgschade door de lekkage en gezondheidsproblemen door schimmel onder de vloer. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom is het belangrijk om de schade zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Een lek eenvoudig detecteren

Heeft u het vermoeden dat u een lekkage heeft door kapotte vloerverwarming? Maar wilt u voorkomen dat alles moet worden opengebroken? Dan kunt u een lekdetectie specialist inschakelen.

Een lekdetectie specialist voert een onderzoek uit door middel van speciale apparatuur. Een lek kan middels diverse methodes worden opgespoord. Voorbeelden hiervan zijn een vochtmeting of een druktest. Van dit onderzoek wordt vervolgens een rapport gemaakt. Verborgen lekkages kunnen door lekdetectie makkelijk worden opgespoord. De kosten voor de lekdetectie worden meestal vergoed. Ga voor de zekerheid altijd uw polisvoorwaarden na. Het is hierbij wel noodzakelijk om de lekdetectie uit te laten voeren door een erkend bedrijf.

Hoe voorkom ik een lekkage?

Het beste is natuurlijk om een lekkage te voorkomen. Zorg er daarom altijd voor dat de vloerverwarming wordt aangelegd door een professioneel bedrijf. Hiernaast is het belangrijk om het leidingwerk goed te onderhouden door dit regelmatig te laten controleren.

Contra-expertise bij waterlekkage

Heeft u een lekkage niet kunnen voorkomen en is de lekkage buiten uw schuld om ontstaan? Schakel Schade Experts dan in als uw eigen contra-expert. Een contra-expert staat aan uw kant en zorgt voor de juiste schadevergoeding. Wij adviseren u en nemen u het contact met uw verzekeraar uit handen. U heeft altijd recht op een contra-expert. Schade afhandelen zonder stress? Bel Schade Experts!

Waterschade voorkomen

Schade door water valt helaas niet altijd te voorkomen. Echter kunnen onderstaande tips er wel voor zorgen dat u er alles aan heeft gedaan.

  • Laat de waterleidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig.
  • Controleer ook af en toe de dakgoten zodat ze, door bijvoorbeeld bladeren, niet verstopt raken.
  • Laat geen ramen openstaan wanneer u van huis bent.
  • Draai de buitenkraan dicht in de winter en de hoofdkraan als u lange tijd van huis bent.
  • Controleer kitnaden in de keuken, het toilet en de badkamer op den duur.
  • Laat uw CV-ketel periodiek nakijken.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens