Welke waterschade wordt vergoed
door de verzekeraar?

Welke waterschade wordt vergoed

Waterschade aan uw woning, bijvoorbeeld aan uw vloer of dak, kan ontstaan door meerdere oorzaken. De verzekeraar maakt onderscheid tussen neerslag, indirecte neerslag en leidingwater. Wat houdt dit precies in en welke waterschade wordt vergoed door de verzekeraar?

Welke waterschade wordt vergoed?

De grote vraag is natuurlijk: welke waterschade wordt vergoed? Laten we beginnen met waterschade door neerslag. Als dit u overkomt, dan wordt dit vergoed als u dit niet zelf kon voorkomen en het onvoorzien was. Dit betekent dat de schade geen gevolg mag zijn van achterstallig onderhoud of van een fout van uw kant. Dit geldt voor zowel directe als indirecte neerslag. Let wel op: schade door overstromingen zijn uitgesloten van de dekking op uw verzekering.

Voor waterschade door leidingwater en waterschade door een lekkage geldt hetzelfde. Als de schade onvoorzien en buiten uw schuld om is ontstaan, wordt het vergoed. Het detecteren van een daklekkage en het hak- en breekwerk om bij de lekkage te komen, is ook verzekerd via uw opstalverzekering. Of u ook een vergoeding krijgt voor het herstellen van de schade is afhankelijk van de oorzaak en uw polisvoorwaarden.

Wat te doen bij waterschade?

Wanneer u waterschade heeft is het belangrijk dat u meteen actie onderneemt. Hieronder een overzicht van de stappen die u moet nemen. In ons stappenplan bij waterschade ziet u ook nog een keer wat er van u verwacht wordt en wat u van ons mag verwachten.

Beperk de schade zoveel mogelijk

Maak bruikbare foto’s en noteer het tijdstip

Bel uw verzekeraar én Schade Experts

De schade wordt op korte termijn geïnventariseerd

De schade wordt door Schade Experts zorgvuldig afgehandeld

U ontvangt de juiste schadevergoeding

gevolgschade expert waterschade

Tips om waterschade te voorkomen

Mocht er toch waterschade ontstaan, dan is het belangrijk dat u er zelf alles aan heeft gedaan om dit te voorkomen. Met een eigen huis bent u verantwoordelijk voor het plegen van structureel onderhoud. Als huurder bent u verantwoordelijk voor het tijdig doorgeven van gebreken. Dingen die u verder kunt doen:

  • Laat de leidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig. Dit geldt ook voor de CV-ketel.
  • Controleer de dakgoten regelmatig zodat ze niet verstopt raken.
  • Laat nooit ramen openstaan wanneer u weg bent.
  • Draai de buitenkraan in de winter dicht. Draai de hoofdkraan dicht als u lange tijd van huis bent.

 

Lees meer tips in ons gratis e-book!

Schakel contra-expertise in bij waterschade

Elke situatie is weer anders. Welke waterschade wordt vergoed, is heel erg afhankelijk van de oorzaak en de schade die is ontstaan. Weet u niet precies wat u moet doen en waar u recht op heeft? Neem dan contact op met Schade Experts. Wij staan u bij als uw contra-expert. Hier heeft u in ieder geval altijd recht op. We komen de schade zo snel mogelijk inventariseren en staan u daarna bij ten opzichte van uw verzekeraar. Bel ons voor vrijblijvend advies.

 

Laat Schade Experts u bijstaan bij waterschade

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens