Niet alle waterschade is automatisch gedekt door uw verzekering

Welke waterschade wordt vergoed 
door de verzekeraar?

Waterschade aan uw woning, bijvoorbeeld aan uw vloer of dak, kan ontstaan door meerdere oorzaken. De verzekeraar maakt onderscheid tussen neerslag, indirecte neerslag en leidingwater. Wat houdt dit precies in en welke waterschade wordt vergoed door de verzekeraar?

Welke waterschade wordt vergoed?

De grote vraag is natuurlijk: welke waterschade wordt vergoed? Laten we beginnen met waterschade door neerslag. Als dit u overkomt, dan wordt dit vergoed als u dit niet zelf kon voorkomen en het onvoorzien was. Dit betekent dat de schade geen gevolg mag zijn van achterstallig onderhoud of van een fout van uw kant. Dit geldt voor zowel directe als indirecte neerslag. Let wel op: schade door overstromingen zijn uitgesloten van de dekking op uw verzekering.

Voor waterschade door leidingwater en waterschade door een lekkage geldt hetzelfde. Als de schade onvoorzien en buiten uw schuld om is ontstaan, wordt het vergoed. Het detecteren van een daklekkage en het hak- en breekwerk om bij de lekkage te komen, is ook verzekerd via uw opstalverzekering. Of u ook een vergoeding krijgt voor het herstellen van de schade is afhankelijk van de oorzaak en uw polisvoorwaarden.
Schade Experts - Welke waterschade wordt vergoed

Wat te doen bij
waterschade?

Wanneer u waterschade heeft is het belangrijk dat u meteen actie onderneemt. Hieronder een overzicht van de stappen die u moet nemen. In ons stappenplan bij waterschade ziet u ook nog een keer wat er van u verwacht wordt en wat u van ons mag verwachten.
 1. Beperk de schade zoveel mogelijk
 2. Maak bruikbare foto’s en noteer het tijdstip
 3. Bel uw verzekeraar én Schade Experts
 4. De schade wordt op korte termijn geïnventariseerd
 5. De schade wordt door Schade Experts zorgvuldig afgehandeld
 6. U ontvangt de juiste schadevergoeding.

Tips om waterschade te voorkomen

Mocht er toch waterschade ontstaan, dan is het belangrijk dat u er zelf alles aan heeft gedaan om dit te voorkomen. Met een eigen huis bent u verantwoordelijk voor het plegen van structureel onderhoud. Als huurder bent u verantwoordelijk voor het tijdig doorgeven van gebreken. Dingen die u verder kunt doen:

 • Laat de leidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig. Dit geldt ook voor de CV-ketel.
 • Controleer de dakgoten regelmatig zodat ze niet verstopt raken.
 • Laat nooit ramen openstaan wanneer u weg bent.
 • Draai de buitenkraan in de winter dicht. Draai de hoofdkraan dicht als u lange tijd van huis bent.

Lees meer tips in ons gratis e-book!

Schakel contra-expertise in
bij waterschade

Elke situatie is weer anders. Welke waterschade wordt vergoed, is heel erg afhankelijk van de oorzaak en de schade die is ontstaan. Weet u niet precies wat u moet doen en waar u recht op heeft? Neem dan contact op met Schade Experts. Wij staan u bij als uw contra-expert. Hier heeft u in ieder geval altijd recht op. We komen de schade zo snel mogelijk inventariseren en staan u daarna bij ten opzichte van uw verzekeraar. Bel ons voor vrijblijvend advies.

Laat Schade Experts u bijstaan bij waterschade 

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram