Juist een lange periode van warmte en droogte kan zorgen voor lekkage.

Wat te doen bij een daklekkage?

Bijna iedereen met een eigen woning krijgt helaas een keer te maken met waterschade door een daklekkage. Het is bij een daklekkage zaak om de schade zo snel mogelijk op te lossen, om verdere schade te voorkomen. Maar hoe doet u dit? En wat gaat dit u kosten

Hoe weet ik of ik een daklekkage heb?

Allereerst is het handig om te bepalen of u ook daadwerkelijk een daklekkage heeft. Maar hoe bepaalt u dit? Het meest duidelijke teken is uiteraard als u een plas water ziet liggen. Maar niet alleen druppels of een plas water zijn tekenen van een daklekkage. Ook vochtplekken of schimmelvorming zijn duidelijke signalen van een lekkage. Heeft u behang, dan kan dit loslaten bij een lek.

Tips om daklekkage te voorkomen

Er zijn gelukkig een aantal dingen die u kunt doen om een daklekkage te voorkomen. Denk aan het schoonhouden van de dakgoten, het jaarlijks laten controleren van uw dak en het goed laten vastzetten van de dakpannen. Laat u een nieuw dak leggen, zorg er dan altijd voor dat u dit laat doen door een professional en dat er goed en degelijk materiaal wordt gebruikt.

Is een daklekkage verzekerd?

De grote vraag is natuurlijk of de schade van een daklekkage is verzekerd. Het antwoord is zowel ja als nee. Het detecteren van de lekkage is sowieso verzekerd via uw opstalverzekering. Het herstellen van de schade is een ander verhaal. Sowieso wordt dit niet vergoed als er sprake is van achterstallig onderhoud. Heeft u buiten uw schuld om schade aan uw dak? Dan ligt het aan de oorzaak of het wordt vergoed via uw opstalverzekering. Heeft u schade aan spullen die niet nagelvast zitten en is het buiten uw schuld om ontstaan, bijvoorbeeld door neerslag, dan valt de schade meestal binnen uw inboedelverzekering. Als de schade is ontstaan door het toedoen van anderen, dan kunt u dit verhalen bij deze personen.

Neem voor advies in uw situatie contact op met Schade Experts. Wij zorgen voor de juiste vergoeding, passend bij uw situatie. We zorgen ervoor dat niet alleen de zichtbare schade, maar ook de gevolgschade bij een daklekkage wordt vergoed.

Oorzaken
daklekkage

Wat kunnen de oorzaken van een daklekkage zijn? Allereerst kan er een lekkage ontstaan door verouderde dakbedekking. Hierdoor krijgt water de kans om erdoorheen te trekken. Ook als het water niet meer door de dakgoten weg kan, heeft u de kans dat er een lek ontstaat. Een ander voorbeeld van een veelvoorkomende oorzaak is een probleem met de schoorsteen, bijvoorbeeld voegen of een aansluiting die niet waterdicht genoeg zijn. Extreem weer kan er ook voor zorgen dat er water onder de dakpannen terecht komt. Tot slot willen we ook zeker daklekkage door vogels benoemen. Als vogels een nestje bouwen onder uw dakpannen, kan er een lek ontstaan.

Natuurlijk zijn er nog veel meer oorzaken te bedenken die een lekkage kunnen veroorzaken.

Gevolgen
daklekkage

De gevolgen van een lek aan het dak kunnen erg vervelend zijn. Wanneer de dakconstructie door vocht en schimmels wordt aangetast, zijn de gevolgen soms niet te overzien. In het ergste geval moet er een heel nieuw dak worden geplaatst. Daarnaast kan vocht in een huis zorgen voor gezondheidsproblemen. Daarom is het des te belangrijker om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Schade Experts - Wat te doen bij daklekkage?

Hoe herstel ik
daklekkage

In het geval van schade door daklekkage zijn er drie opties: het dak vervangen, het dak repareren of het dak renoveren. Het is afhankelijk van de grootte van de schade welke van de drie aan de orde is. Een kleine beschadiging kan worden gerepareerd, bij verouderde dakbedekking moet je dak worden gerenoveerd en bij hele grote schade is het zaak om het dak te laten vervangen door een nieuw dak. De kosten van het herstel zijn afhankelijk van wat er nodig is.
Schade Experts - daklekkage herstellen

Daklekkage?
Schakel Schade Experts in

Heeft u een daklekkage en ontvangt u graag advies? Schakel dan de hulp van Schade Experts in. Wij inventariseren de schade snel en kundig. Onze contra-experts We zorgen ervoor dat u de juiste schadevergoeding ontvangt, inclusief de vergoeding van de gevolgschade.

Laat Schade Experts u bijstaan bij schade door lekkage

Waterschade voorkomen

Schade door water valt helaas niet altijd te voorkomen. Echter kunnen onderstaande tips er wel voor zorgen dat u er alles aan heeft gedaan.

 • Laat de waterleidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig.
 • Controleer ook af en toe de dakgoten zodat ze, door bijvoorbeeld bladeren, niet verstopt raken.
 • Laat geen ramen openstaan wanneer u van huis bent.
 • Draai de buitenkraan dicht in de winter en de hoofdkraan als u lange tijd van huis bent.
 • Controleer kitnaden in de keuken, het toilet en de badkamer op den duur.
 • Laat uw CV-ketel periodiek nakijken.

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram