Is zichtbare waterschade
aan uw woning verzekerd?

Contra-expertise bij waterschade

Water kan op verschillende manieren zorgen voor zichtbare waterschade. Of het nu gaat om waterschade door neerslag, door een lekkage of door eigen toedoen, het is altijd vervelend. Wat valt er onder zichtbare waterschade? En is dit verzekerd?

Wat is zichtbare waterschade?

Wanneer wordt er gesproken van zichtbare waterschade? Als de schade met het blote oog waar te nemen is, zoals in het geval van een plas water of een vochtplek, dan valt dit onder zichtbare waterschade. Dit is dus anders dan onzichtbare waterschade, die niet direct zichtbaar is en voortkomt uit de oorspronkelijke schade. Onzichtbare schade wordt ook wel gevolgschade genoemd.

Wat doe ik bij zichtbare waterschade?

Zichtbare waterschade probeert u allereerst zo goed mogelijk te beperken en verhelpen. Doe dit alleen als het veilig kan. Droog het beschadigde oppervlak en de spullen die kapot dreigen te gaan op een veilige manier. Maak bruikbare foto’s van de schade en noteer een tijdstip. Dit tijdstip kan later nog van pas komen met betrekking tot de schadevergoeding. Neem vervolgens contact op met uw verzekeraar (waar u uw opstalverzekering heeft afgesloten) én neem ook contact op met een contra-expert. U heeft namelijk recht op het inschakelen van een eigen expert die het voor u opneemt.

Waterschade in een huurhuis

Heeft u een huurhuis? Dan is de verhuurder verantwoordelijk voor waterschade aan de woning. U hoeft hier dus geen opstalverzekering voor af te sluiten. Wel is het belangrijk om zelf een inboedelverzekering af te sluiten voor schade aan uw inboedel. Let op: u bent wel aansprakelijk als u de schade zelf heeft veroorzaakt

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

waterschade expert schade experts

Kan ik zichtbare waterschade claimen bij de verzekeraar?

Waterschade is gedekt. De schade aan uw woning en alles wat aan uw woning vastzit is verzekerd onder uw opstalverzekering. Schade aan uw inboedel valt onder de inboedelverzekering. Natuurlijk hangen hier wel bepaalde voorwaarden aan. Zo kunt u de schade bijvoorbeeld niet claimen wanneer er sprake is van achterstallig onderhoud. Een voorbeeld hiervan is schade die is ontstaan door kitnaden die niet zijn onderhouden. Als hier vervolgens een lekkage door ontstaat, dan is dit niet gedekt. Ook schade die door uw eigen schuld is ontstaan, zoals bij het laten openstaan van een raam tijdens hevige neerslag, wordt niet vergoed. Is schade buiten uw schuld om ontstaan, dan bent u hier als het goed is voor verzekerd.

Ga voor de precieze regels uw polisvoorwaarden na of neem contact op met uw verzekeraar. Per situatie gelden andere regels. Ontvangt u graag advies over wat van toepassing is op uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Schade Experts.

Herstellen na waterschade

Het is van belang om de schade bij waterschade zo snel mogelijk te laten herstellen. Doet u dit niet, dan heeft u de kans dat de schade alleen maar verergert. Laat het herstel altijd uitvoeren door een professioneel bedrijf. Leg afspraken van tevoren goed vast. Vraag ook naar de precieze werkzaamheden, zodat u achteraf niet voor verrassingen of onverwachte kosten komt te staan.

Contra-expert inschakelen bij zichtbare waterschade

Heeft u zichtbare waterschade en weet u niet precies wat u moet doen? Neem dan contact op met Schade Experts. Wij voeren een gedegen onderzoek uit en we inventariseren de complete schade op korte termijn. Dit is cruciaal voor het ontvangen van de juiste schadevergoeding.

Laat Schade Experts u bijstaan bij schade
gevolgschade expert waterschade

Waterschade voorkomen

Schade door water valt helaas niet altijd te voorkomen. Echter kunnen onderstaande tips er wel voor zorgen dat u er alles aan heeft gedaan.

Regelmatige controle

Laat de waterleidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig.

Controleer de dakgoot

Controleer ook af en toe de dakgoten zodat ze, door bijvoorbeeld bladeren, niet verstopt raken.

Alles dicht doen

Laat geen ramen openstaan wanneer u van huis bent.

Afsluiten van kranen

Draai de buitenkraan dicht in de winter en de hoofdkraan als u lange tijd van huis bent.

Kitnaden controleren

Controleer kitnaden in de keuken, het toilet en de badkamer op den duur.

CV-Ketel controleren

Laat uw CV-ketel periodiek nakijken.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens