Weet u zeker dat er alleen zichtbare schade is?

Is zichtbare waterschade 
aan uw woning verzekerd?

Water kan op verschillende manieren zorgen voor zichtbare waterschade. Of het nu gaat om waterschade door neerslag, door een lekkage of door eigen toedoen, het is altijd vervelend. Wat valt er onder zichtbare waterschade? En is dit verzekerd?

Wat doe ik bij zichtbare waterschade?

Zichtbare waterschade probeert u allereerst zo goed mogelijk te beperken en verhelpen. Doe dit alleen als het veilig kan. Droog het beschadigde oppervlak en stel spullen die kapot dreigen te gaan veilig. Maak bruikbare foto’s van de schade en noteer een tijdstip. Dit tijdstip kan later nog van pas komen met betrekking tot de schadevergoeding. Neem vervolgens contact op met uw verzekeraar (waar u uw opstalverzekering heeft afgesloten) én neem ook contact op met een contra-expert. U heeft namelijk recht op het inschakelen van een eigen expert die het voor u opneemt.

Wat is zichtbare waterschade?

Wanneer wordt er gesproken van zichtbare waterschade? Als de schade met het blote oog waar te nemen is, zoals in het geval van een plas water of een vochtplek, dan valt dit onder zichtbare waterschade. Dit is dus anders dan onzichtbare waterschade, die niet direct zichtbaar is en voortkomt uit de oorspronkelijke schade. Onzichtbare schade wordt ook wel gevolgschade genoemd.

Waterschade in 
een huurhuis

Heeft u een huurhuis? Dan is de verhuurder verantwoordelijk voor waterschade aan de woning. U hoeft hier dus geen opstalverzekering voor af te sluiten. Wel is het belangrijk om zelf een inboedelverzekering af te sluiten voor schade aan uw inboedel. Let op: u bent wel aansprakelijk als u de schade zelf heeft veroorzaakt.

Kan ik zichtbare waterschade
claimen bij de verzekeraar?

Waterschade is gedekt. De schade aan uw woning en alles wat aan uw woning vastzit is verzekerd onder uw opstalverzekering. Schade aan uw inboedel valt onder de inboedelverzekering. Natuurlijk hangen hier wel bepaalde voorwaarden aan. Zo kunt u de schade bijvoorbeeld niet claimen wanneer er sprake is van achterstallig onderhoud. Een voorbeeld hiervan is schade die is ontstaan door kitnaden die niet zijn onderhouden. Als hier vervolgens een lekkage door ontstaat, dan is dit niet gedekt. Ook schade die door uw eigen schuld is ontstaan, zoals bij het laten openstaan van een raam tijdens hevige neerslag, wordt niet vergoed. Is schade buiten uw schuld om ontstaan, dan bent u hier als het goed is voor verzekerd.

Ga voor de precieze regels uw polisvoorwaarden na of neem contact op met uw verzekeraar. Per situatie gelden andere regels. Ontvangt u graag advies over wat van toepassing is op uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Schade Experts.
zichtbare waterschade

Herstellen na waterschade

Het is van belang om de schade bij waterschade zo snel mogelijk te laten herstellen. Doet u dit niet, dan heeft u de kans dat de schade alleen maar verergert. Laat het herstel altijd uitvoeren door een professioneel bedrijf. Leg afspraken van tevoren goed vast. Vraag ook naar de precieze werkzaamheden, zodat u achteraf niet voor verrassingen of onverwachte kosten komt te staan.

Contra-expert inschakelen
bij zichtbare waterschade

Heeft u zichtbare waterschade en weet u niet precies wat u moet doen? Neem dan contact op met Schade Experts. Wij voeren een gedegen onderzoek uit en we inventariseren de complete schade op korte termijn. Dit is cruciaal voor het ontvangen van de juiste schadevergoeding.

Laat Schade Experts u bijstaan bij schade 

Schade Experts - Waterschade aan uw vloer

Waterschade voorkomen

Schade door water valt helaas niet altijd te voorkomen. Echter kunnen onderstaande tips er wel voor zorgen dat u er alles aan heeft gedaan.

 • Laat de waterleidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig.
 • Controleer ook af en toe de dakgoten zodat ze, door bijvoorbeeld bladeren, niet verstopt raken.
 • Laat geen ramen openstaan wanneer u van huis bent.
 • Draai de buitenkraan dicht in de winter en de hoofdkraan als u lange tijd van huis bent.
 • Controleer kitnaden in de keuken, het toilet en de badkamer op den duur.
 • Laat uw CV-ketel periodiek nakijken.

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram