waterschade door natuurrampen

Is waterschade door
natuurrampen verzekerd?

Bij een natuurramp is er geen schuldige. Het is immers overmacht. Toch is het enorm vervelend voor alle gedupeerden. Is waterschade door natuurrampen verzekerd? En zo ja, wie betaalt de schade bij natuurrampen?

Wat valt er onder een natuurramp?

Een natuurramp, ofwel natuurgeweld, kan meerdere dingen inhouden. Het kan gaan om een overstroming, storm of orkaan, aardbeving, grondverzakking en ga zo maar door. Natuurgeweld is iets waar we geen invloed op hebben, het is onvoorspelbaar en kan elke dag plaatsvinden. Helaas houdt dit ook in dat verzekeraars hun handen hier meestal vanaf trekken.

Waterschade expert

Extreem natuurgeweld en de verzekering

Bij extreem natuurgeweld keert de verzekeraar niks uit. De schade is namelijk onmogelijk in te schatten. Een individuele verzekeraar kan de totale schade van meerdere gedupeerden met gigantische claims niet aan bij een natuurramp.

Daarom heeft u bij een natuurramp niks aan uw inboedelverzekering of opstalverzekering, hoe vervelend dat ook is.

Wet Tegemoetkoming Schade

Gelukkig is er wel een andere optie. Mocht er schade door natuurrampen zijn, dan heeft de overheid een wet in het leven geroepen voor slachtoffers: Wet Tegemoetkoming Schade bij rampen en zware ongevallen (WTS). Deze wet betekent dat slachtoffers van extreem natuurgeweld een gedeelte van de schade vergoed krijgen.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

Schade door natuurrampen in Nederland

Natuurrampen komen in Nederland gelukkig niet heel vaak voor. Voorbeelden van natuurrampen die hier hebben plaatsgevonden zijn de grote overstromingen in Nederland vorig jaar en de storm in januari 2018 die zorgde voor doden en grote financiële schade. Bij natuurrampen zorgt Het Rode Kruis voor hulp en nazorg.

De toekomst ziet er op het gebied van natuurrampen in Nederland somber uit. Begin 2021 kwam het bericht naar buiten dat de schade door natuurrampen een record had bereikt en dat dit alleen maar erger gaat worden in de toekomst. De oorzaak hiervan is de klimaatverandering. Nederland moet meer rekening gaan houden met extreem weer.

Uitzondering voor aardbevingen in Groningen

Wat betreft natuurrampen en een aansprakelijke partij is er een uitzondering op de regel. 

De schade door de aardbevingen in Groningen is wel te verhalen. De reden hiervan is dat deze ramp een aansprakelijke partij heeft. Het is namelijk het gevolg van gaswinning. Slachtoffers kunnen de schade melden bij de Nationaal Coördinator Groningen of verhalen via hun rechtsbijstandverzekering.

Bron: knmi.nl

waterschade

Wanneer is een overstroming of stormschade wel verzekerd met een opstalverzekering?

In Nederland vinden er naast extreem natuurgeweld natuurlijk ook minder extreme weersomstandigheden plaats. Denk aan hagel, onweer of een kleine storm, waardoor bijvoorbeeld een lekkage ontstaat. In dit soort situaties keert de verzekeraar wel een schadevergoeding uit. Dit geldt als u een opstalverzekering of inboedelverzekering heeft afgesloten.

Schade? Bel Schade Experts!

Heeft u minder extreme schade, zoals waterschade door onweer, hagel of een kleine storm? Dan staat Schade Experts u graag bij met een onafhankelijke contra-expertise. U schakelt ons tegelijkertijd met uw verzekeraar in, zodat we voor u de juiste vergoeding kunnen realiseren. Neem gerust contact met ons op bij vragen of voor hulp.

Laat Schade Experts u bijstaan bij schade door extreem weer of ander natuurgeweld.

Waterschade voorkomen

Schade door water valt helaas niet altijd te voorkomen. Echter kunnen onderstaande tips er wel voor zorgen dat u er alles aan heeft gedaan.

Regelmatige controle

Laat de waterleidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig.

Controleer de dakgoot

Controleer ook af en toe de dakgoten zodat ze, door bijvoorbeeld bladeren, niet verstopt raken.

Alles dicht doen

Laat geen ramen openstaan wanneer u van huis bent.

Afsluiten van kranen

Draai de buitenkraan dicht in de winter en de hoofdkraan als u lange tijd van huis bent.

Kitnaden controleren

Controleer kitnaden in de keuken, het toilet en de badkamer op den duur.

CV-Ketel controleren

Laat uw CV-ketel periodiek nakijken.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens