Help! Ik heb waterschade aan mijn laminaat of houten vloer. Wat te doen?

Waterschade aan 
laminaat of houten vloer

De vloer in uw woning is vaak een investering, of het nou gaat om laminaat of hout. Als er sprake is van waterschade aan laminaat of een houten vloer, moet dit zo snel mogelijk worden verholpen om verdere schade te voorkomen. Vaak moet de gehele vloer worden vervangen. Hoe herkent u waterschade, wat moet u doen als u hier last van heeft en hoe zit het met de verzekering?

Geen tijd te verliezen: de vloer drogen

Waterschade aan een vloer kunt u herkennen aan bolle, kromme of verkleurde planken. Herkent u dit? Dan is het zaak om de schade zo snel mogelijk te beperken. Doe dit uiteraard alleen als het veilig kan. Droog de vloer met handdoeken en zet de verwarming hoger als deze aanstaat. Ook is het belangrijk om goed te ventileren binnen, zet bijvoorbeeld ramen en deuren open. Is er sprake van een lek, zoek dan de oorzaak en verhelp het probleem (als dit mogelijk is). Maak foto’s van de schade en noteer de datum en het tijdstip. Dit gaat u later nodig hebben bij de verzekeraar.
Schade Experts - Waterschade aan laminaat of houten vloer

Bel ons altijd tegelijkertijd met de verzekeraar

Neem contact op met uw verzekeraaren de contra-expert

Hierna neemt u contact op met uw verzekeraar én met de contra-expert. Het is uw plicht om snel hulp in te schakelen zodat verdere schade voorkomen kan worden. U heeft daarentegen altijd recht op het inschakelen van een eigen expert die u bijstaat. De verzekeraar stuurt ook een eigen expert, maar hij of zij handelt in het belang van de verzekeraar. Om ervoor te zorgen dat u de juiste vergoeding krijgt, neemt de contra-expert het voor u op.

Wat vergoedt de verzekeraar bij waterschade aan uw vloer?

Waterschade valt meestal onder de dekking van uw verzekering. Het is alleen afhankelijk van het soort vloer dat u heeft onder welke verzekering het valt. Dit kunt u zien in onderstaande tabel. Schade Experts zoekt voor u uit of de schade verzekerd is en onder welke verzekering uw schade valt. Wij nemen het contact met uw verzekeraar uit handen en regelen alle administratieve zaken voor u.
 Losse vloerVaste vloer
Houten vloer of laminaatinboedelverzekeringopstalverzekering
Vloerbedekking (bjiv.: tapijt)inboedelverzekeringinboedelverzekering
Tegelvloer-opstalverzekering

*Vast aan de ondergrond door bijvoorbeeld lijm of schroeven

Waterschade aan uw vloerin een huurwoning

Heeft u een huurwoning? Dan is de eigenaar van de woning verantwoordelijk voor het oplossen van de waterschade. Wel is het belangrijk dat u een inboedelverzekering heeft, mocht er schade aan de inboedel zijn. Hier is de verhuurder niet verantwoordelijk voor.

Let op: heeft u de lekkage of schade zelf veroorzaakt? Dan zijn de kosten voor uzelf.

Gevolgschade 
bij waterschade aan uw vloer

Gevolgschade is de schade die u niet direct ziet. Bijvoorbeeld schade aan uw muur als gevolg van een beschadigde vloer. Het voordeel van het inschakelen van onze expertise is dat wij er ook voor zorgen dat de gevolgschade wordt vergoed. Een verzekeraar vergoedt meestal alleen de zichtbare schade. Waarschijnlijk wordt uw vloer maar deels herstelt of ontvangt u een te lage schadevergoeding. Wij handelen in uw belang en ons doel is een zo eerlijk en volledig mogelijke vergoeding, ook van de onzichtbare schade.
Schade Experts - Gevolgschade na waterschade

Laminaat of houten vloer herstellen na waterschade

Zodra het kan, is het zaak om de schade zo snel mogelijk te herstellen om verdere problemen te voorkomen. In de meeste gevallen moet de gehele vloer worden vervangen. Soms volstaat het schuren en opnieuw lakken van de vloer of het repareren van enkele planken. Laat het herstel altijd uitvoeren door een professioneel bedrijf. Zorg ervoor dat u precies weet welke werkzaamheden plaats gaan vinden, zodat u niet voor verrassingen of onverwachte kosten komt te staan die niet opwegen tegen de vergoeding van de verzekeraar.

Hulp nodig bij waterschade aan laminaat of een houten vloer?

Niemand zit te wachten op een beschadigde vloer door waterschade. Maar als het gebeurt, is het fijn om iemand aan uw kant te hebben die het voor u opneemt tegen de verzekeraar. We voeren een gedegen onderzoek uit bij schade en nemen u alles uit handen, zodat u zich bezig kunt houden met andere zaken. Wij zorgen voor de juiste vergoeding.

Laat Schade Experts u bijstaan bij schade aan uw laminaat of houten vloer

Schade Experts - Waterschade aan uw vloer

Waterschade voorkomen

Schade door water valt helaas niet altijd te voorkomen. Echter kunnen onderstaande tips er wel voor zorgen dat u er alles aan heeft gedaan.

 • Laat de waterleidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig.
 • Controleer ook af en toe de dakgoten zodat ze, door bijvoorbeeld bladeren, niet verstopt raken.
 • Laat geen ramen openstaan wanneer u van huis bent.
 • Draai de buitenkraan dicht in de winter en de hoofdkraan als u lange tijd van huis bent.
 • Controleer kitnaden in de keuken, het toilet en de badkamer op den duur.
 • Laat uw CV-ketel periodiek nakijken.

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram