Waterschade aan laminaat of houten vloer

Waterschade aan laminaat of houten vloer

De vloer in uw woning is vaak een investering, of het nou gaat om laminaat of hout. Als er sprake is van waterschade aan laminaat of een houten vloer, moet dit zo snel mogelijk worden verholpen om verdere schade te voorkomen. Vaak moet de gehele vloer worden vervangen. Hoe herkent u waterschade? Wat moet u doen als u hier last van heeft en hoe zit het met de verzekering?

Geen tijd te verliezen: de vloer drogen

Waterschade aan een vloer kunt u herkennen aan bolle, kromme of verkleurde planken. Herkent u dit? Dan is het zaak om de schade zo snel mogelijk te beperken. Doe dit uiteraard alleen als het veilig kan. Droog de vloer met handdoeken en zet de verwarming hoger als deze aan staat. Ook is het belangrijk om binnen goed te ventileren, zet bijvoorbeeld ramen en deuren open. Is er sprake van een lek? Zoek dan de oorzaak en verhelp het probleem (als dit mogelijk is). Maak foto’s van de schade en noteer de datum en het tijdstip. Dit gaat u later nodig hebben bij de verzekeraar.
gevolgschade waterschade expert

Neem contact op met uw verzekeraar en de contra-expert

Hierna neemt u contact op met uw verzekeraar én met de contra-expert. Het is uw plicht om snel hulp in te schakelen zodat verdere schade voorkomen kan worden. U heeft daarentegen altijd recht op het inschakelen van een eigen expert die u bijstaat. De verzekeraar stuurt ook een eigen expert, maar hij of zij handelt in het belang van de verzekeraar. Om ervoor te zorgen dat u de juiste rechtmatige vergoeding krijgt, neemt de contra-expert het voor u op.

Wordt waterschade aan uw vloer vergoed?

Waterschade valt meestal onder de dekking van uw verzekering. Het is alleen afhankelijk van het soort vloer dat u heeft onder welke verzekering het valt. Dit kunt u zien in onderstaande tabel. Schade Experts zoekt voor u uit of de schade verzekerd is en onder welke verzekering uw schade valt. Wij nemen het contact met uw verzekeraar uit handen en regelen alle administratieve zaken voor u.

 Losse vloerVaste vloer
Houten vloer of laminaatinboedelverzekeringopstalverzekering
Vloerbedekking (bjiv.: tapijt)inboedelverzekeringinboedelverzekering
Tegelvloeropstalverzekering

*Vast aan de ondergrond door bijvoorbeeld lijm of schroeven

Waterschade aan uw vloer in een huurwoning

Heeft u een huurwoning? Dan is de eigenaar van de woning verantwoordelijk voor het oplossen van de waterschade. Wel is het belangrijk dat u een inboedelverzekering heeft, mocht er schade aan de inboedel zijn. Hier is de verhuurder niet verantwoordelijk voor.

Let op: heeft u de lekkage of schade zelf veroorzaakt? Dan zijn de kosten voor uzelf.

Gevolgschade bij waterschade
aan uw vloer

Gevolgschade is de schade die u niet direct ziet. Bijvoorbeeld schade aan uw muur als gevolg van een beschadigde vloer. Het voordeel van het inschakelen van onze expertise is dat wij er ook voor zorgen dat de gevolgschade wordt vergoed. Een verzekeraar vergoedt meestal alleen de zichtbare schade. Waarschijnlijk wordt uw vloer maar deels herstelt of ontvangt u een te lage schadevergoeding. Wij handelen in uw belang en ons doel is een zo eerlijk en volledig mogelijke vergoeding, ook van de onzichtbare schade.

Op zoek naar contra-expertise bij waterschade?

Zou u graag gebruikmaken van onze contra-expertise bij waterschade? Dan staat Schade Experts u graag bij. Wij verdedigen uw rechten en zorgen ervoor dat u de juiste schadevergoeding ontvangt. Dit begint met een professionele schade inventarisatie. Benieuwd of we u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

gevolgschade expert waterschade

Laminaat of houten vloer
herstellen na waterschade

Zodra het kan, is het zaak om de schade zo snel mogelijk te herstellen om verdere problemen te voorkomen. In de meeste gevallen moet de gehele vloer worden vervangen. Soms volstaat het schuren en opnieuw lakken van de vloer of het repareren van enkele planken. Laat het herstel altijd uitvoeren door een professioneel bedrijf. Zorg ervoor dat u precies weet welke werkzaamheden plaats gaan vinden, zodat u niet voor verrassingen of onverwachte kosten komt te staan die niet opwegen tegen de vergoeding van de verzekeraar.

Hulp nodig bij waterschade aan
laminaat of een houten vloer?

Niemand zit te wachten op een beschadigde vloer door waterschade. Maar als het gebeurt, is het fijn om iemand aan uw kant te hebben die het voor u opneemt tegen de verzekeraar. We voeren een gedegen onderzoek uit bij schade en nemen u alles uit handen, zodat u zich bezig kunt houden met andere zaken. Wij zorgen voor de juiste rechtmatige vergoeding.

 

Laat Schade Experts u bijstaan bij schade aan uw laminaat of houten vloer

Waterschade voorkomen

Schade door water valt helaas niet altijd te voorkomen. Echter kunnen onderstaande tips er wel voor zorgen dat u er alles aan heeft gedaan.

Regelmatige controle

Laat de waterleidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig.

Controleer de dakgoot

Controleer ook af en toe de dakgoten zodat ze, door bijvoorbeeld bladeren, niet verstopt raken.

Alles dicht doen

Laat geen ramen openstaan wanneer u van huis bent.

Afsluiten van kranen

Draai de buitenkraan dicht in de winter en de hoofdkraan als u lange tijd van huis bent.

Kitnaden controleren

Controleer kitnaden in de keuken, het toilet en de badkamer op den duur.

CV-Ketel controleren

Laat uw CV-ketel periodiek nakijken.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens