Vergoeding lekdetectie kosten

Vergoeding lekdetectie kosten

Heeft u het vermoeden dat u een lekkage heeft? Dan is het verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen om lekdetectie te laten uitvoeren. Bij lekdetectie wordt een lekkage gemakkelijk opgespoord zonder dat hier hak- en breekwerk aan te pas hoeft te komen. We vertellen u alles over lekdetectie en de vergoeding van lekdetectie kosten.

Hoe wordt een lek gedetecteerd?

Een lekdetectie specialist spoort een lek op zonder dat alles hiervoor open hoeft te worden gebroken. Ideaal dus! Het kan zijn dat u het vermoeden heeft dat u een lekkage heeft, maar dat u twijfelt. Een lekkage is namelijk niet altijd overduidelijk. Een duidelijk teken is natuurlijk een plas water, maar vaak duiden vochtplekken, loslatend behang of schimmelvorming ook op een lek. Soms is er nog helemaal niets te zien, we spreken dan van een verborgen lekkage. Er zijn diverse methodes voor lekdetectie. Een specialist voert elk onderzoek uit met speciale apparatuur. Hierna wordt een professioneel rapport opgemaakt dat u weer kunt indienen bij de verzekeraar.

Vergoeding lekdetectie kosten

Wat kost lekdetectie? De prijs van lekdetectie ligt tussen de 50 en 500 euro. Dit varieert en hangt af van het soort onderzoek en hoelang het opsporen van de lekkage duurt. De meeste verzekeraars vergoeden de kosten van lekdetectie middels uw opstalverzekering. Let op, controleer altijd de voorwaarden van uw verzekering om te zien of dit ook voor u geldt. Ook is het noodzakelijk dat u lekdetectie laat uitvoeren door een erkend bedrijf.

De verzekeraar vergoedt ook meestal de kosten van het oplossen van de lekkage én de gevolgschade. Hiervoor geldt wel dat de lekkage niet mag zijn veroorzaakt door achterstallig onderhoud of schade die door uw eigen schuld is ontstaan. Bijvoorbeeld als u een raam heeft laten openstaan bij regen.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

Lekdetectie middels thermografie

Soorten lekdetectie

Er zijn diverse soorten lekdetectie onderzoek. Afhankelijk van het soort lek wordt bepaald wat de beste methode voor uw situatie is. We nemen er een aantal met u door.
  • Een vochtmeting, waarbij het vochtgehalte wordt gemeten om te controleren of er een lek is.
  • Een thermografie, waarbij met een speciale camera wordt gekeken of er warmteverschillen zijn op een bepaalde plek. 
  • Een druktest, door het opvoeren van de druk kan in leidingen worden gemeten of er ergens een lekkage zit. De druk schommelt in dit geval.
  • Een ultrasoonmeting, waarmee met geluidsgolven kan worden gemeten of er een lekkage aanwezig is.
  • Een endoscopie, waarbij met een kleine camera beschadigingen worden waargenomen. 
  • Een rookproef. Door rook onder druk in een leiding te blazen, kan worden waargenomen waar de rook ontsnapt. In dit geval is er sprake van een lek. 
  • Een kleurstoftest, voor drukloze leidingen. Waar kleurstof lekt, zit een lekkage.

Een lekkage? Schade Experts staat u bij

Heeft u een lekkage en heeft u behoefte aan een professional die u begeleidt? Dan is Schade Experts uw redder in nood. Neem contact met ons op bij een lekkage of bij het vermoeden van een lekkage. Wij nemen u alle rompslomp die komt kijken bij een lek uit handen.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens