Welke kosten worden door de verzekeraar vergoedt?

Vergoeding lekdetectie kosten

Heeft u het vermoeden dat u een lekkage heeft? Dan is het verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen om lekdetectie te laten uitvoeren. Bij lekdetectie wordt een lekkage gemakkelijk opgespoord zonder dat hier hak- en breekwerk aan te pas hoeft te komen. We vertellen u alles over lekdetectie en de vergoeding van lekdetectie kosten.

Hoe wordt een lek gedetecteerd?

Een lekdetectie specialist spoort een lek op zonder dat alles hiervoor open hoeft te worden gebroken. Ideaal dus! Het kan zijn dat u het vermoeden heeft dat u een lekkage heeft, maar dat u twijfelt. Een lekkage is namelijk niet altijd overduidelijk. Een duidelijk teken is natuurlijk een plas water, maar vaak duiden vochtplekken, loslatend behang of schimmelvorming ook op een lek. Soms is er nog helemaal niets te zien, we spreken dan van een verborgen lekkage. Er zijn diverse methodes voor lekdetectie. Een specialist voert elk onderzoek uit met speciale apparatuur. Hierna wordt een professioneel rapport opgemaakt dat u weer kunt indienen bij de verzekeraar.

Vergoeding lekdetectie kosten

Wat kost lekdetectie? De prijs van lekdetectie ligt tussen de 50 en 500 euro. Dit varieert en hangt af van het soort onderzoek en hoelang het opsporen van de lekkage duurt. De meeste verzekeraars vergoeden de kosten van lekdetectie middels uw opstalverzekering. Let op, controleer altijd de voorwaarden van uw verzekering om te zien of dit ook voor u geldt. Ook is het noodzakelijk dat u lekdetectie laat uitvoeren door een erkend bedrijf.

De verzekeraar vergoedt ook meestal de kosten van het oplossen van de lekkage én de gevolgschade. Hiervoor geldt wel dat de lekkage niet mag zijn veroorzaakt door achterstallig onderhoud of schade die door uw eigen schuld is ontstaan. Bijvoorbeeld als u een raam heeft laten openstaan bij regen.
Hulp nodig bij waterschade? Bekijk ons stappenplan.

Soorten lekdetectie

Er zijn diverse soorten lekdetectie onderzoek. Afhankelijk van het soort lek wordt bepaald wat de beste methode voor uw situatie is. We nemen er een aantal met u door.
 • Een vochtmeting, waarbij het vochtgehalte wordt gemeten om te controleren of er een lek is.
 • Een thermografie, waarbij met een speciale camera wordt gekeken of er warmteverschillen zijn op een bepaalde plek. 
 • Een druktest, door het opvoeren van de druk kan in leidingen worden gemeten of er ergens een lekkage zit. De druk schommelt in dit geval.
 • Een ultrasoonmeting, waarmee met geluidsgolven kan worden gemeten of er een lekkage aanwezig is.
 • Een endoscopie, waarbij met een kleine camera beschadigingen worden waargenomen. 
 • Een rookproef. Door rook onder druk in een leiding te blazen, kan worden waargenomen waar de rook ontsnapt. In dit geval is er sprake van een lek. 
 • Een kleurstoftest, voor drukloze leidingen. Waar kleurstof lekt, zit een lekkage.
Schade Experts vergoeding lekdetectie kosten
Lekdetectie middels thermografie

Een lekkage? Schade Experts staat u bij

Heeft u een lekkage en heeft u behoefte aan een professional die u begeleidt? Dan is Schade Experts uw redder in nood. Neem contact met ons op bij een lekkage of bij het vermoeden van een lekkage. Wij nemen u alle rompslomp die komt kijken bij een lek uit handen. Bel ons op 003185-06 59 294.

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram