Water kan langs de vreemdste wegen uw huis binnenkomen

Lekkage via schoorsteen

Een lekkage kan via verschillende wegen uw huis binnensijpelen. Een van deze manieren is via de schoorsteen. Erg ongunstig, aangezien dit vaak vervelende gevolgen kan hebben zoals vocht in de muren, schimmelvorming en het aantasten van de isolatie. Wat kan de oorzaak zijn van een lekkage via de schoorsteen? En wordt dit vergoed door uw verzekeraar?

Oorzaken lekkage via schoorsteen

Een probleem met de schoorsteen kan zorgen voor een lekkage. U kunt hierbij denken aan de volgende problemen:

 • Scheuren in de loodslabben. Loodslabben dienen als waterdichte afsluiting. Als deze stroken van lood door weer en wind slijten, krijgt regenwater de kans om een lekkage te veroorzaken.
 • Poreus metselwerk en scheuren in de bakstenen. Metselwerk en bakstenen kunnen in de loop der tijd poreus worden door vervuiling en diverse weersomstandigheden. 
 • Kapotte schoorsteenkap. Met een schoorsteenkap beschermt u de schoorsteen tegen regen en vorst. Een kapotte schoorsteenkap kan een lekkage tot gevolg hebben.
 • Aanhangend condensatievocht. U kunt last krijgen van condensatievocht als u een centraal verwarmingssysteem op uw schoorsteen heeft aangesloten. Als dit niet snel genoeg kan worden afgevoerd, kan het via de rookschacht zorgen voor problemen.

Wordt lekkage via schoorsteen vergoed?

Waterschade door een lekkende schoorsteen wordt meestal vergoed door uw verzekeraar. Niet alleen de zichtbare schade, maar ook de gevolgschade. Let er wel op dat u de herstelkosten van de schoorsteen zelf moet betalen én dat schade die is ontstaan door nalatigheid niet wordt vergoed. Bij nalatigheid kunt u denken aan het niet goed onderhouden van uw schoorsteen.
Hulp nodig bij waterschade? Bekijk ons stappenplan.

Schoorsteen lekkage herkennen

Een lekkage ontstaat vaak niet in een dag. Als een van deze problemen zich voordoet, kan het even duren voordat u hier iets van gaat merken. Bij een gebrek zorgt onder andere de wind er op een gegeven moment voor dat regen bijvoorbeeld in scheuren terecht komt. Zorg er daarom altijd voor dat u uw schoorsteen periodiek laat onderhouden. Dit voorkomt een hoop ellende.

U herkent een schoorsteen lekkage aan bijvoorbeeld vocht op de muur bij de schouw, vochtplekken bij de dakdoorvoer of een muffe geur die op de zolder hangt. Zorg ervoor dat u een schoorsteen lek tijdig laat verhelpen, omdat dit anders een tot gevolg kan hebben.

Schoorsteen herstellen na lekkage

Laat uw schoorsteen bij een lekkage altijd inspecteren door een professional. Een vakman zoekt de zwakke plekken en bekijkt wat de oorzaak van de lekkage is. Vervolgens kunt u deze gebreken laten repareren of, indien nodig, uw schoorsteen laten renoveren.
Schade Experts - lekkage door schoorsteen
Na verloop van tijd verslijt het lood rondom de schoorsteen. Ook de voegen worden minder. Dit kan lekkage veroorzaken.

Lekkage?
Schade Experts schiet te hulp

Heeft u een schoorsteen lekkage? Dan zijn wij uw redder in nood. Wij nemen u de complete rompslomp die komt kijken bij een lekkage uit handen. Van een kundige inventarisatie van de schade tot het papierwerk tot het contact met uw verzekeraar. Wij zorgen ervoor dat u de juiste schadevergoeding ontvangt, inclusief de vergoeding van de gevolgschade.

Bel ons op bij een lekkage en wij schieten snel te hulp.

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram