Lekkage via schoorsteen

Lekkage via schoorsteen

Een lekkage kan via verschillende wegen uw huis binnensijpelen. Een van deze manieren is via de schoorsteen. Erg ongunstig, aangezien dit vaak vervelende gevolgen kan hebben zoals vocht in de muren, schimmelvorming en het aantasten van de isolatie. Wat kan de oorzaak zijn van een lekkage via de schoorsteen? En wordt dit vergoed door uw verzekeraar?

Oorzaken lekkage via schoorsteen

Een probleem met de schoorsteen kan zorgen voor een lekkage. U kunt hierbij denken aan de volgende problemen:

  • Scheuren in de loodslabben. Loodslabben dienen als waterdichte afsluiting. Als deze stroken van lood door weer en wind slijten, krijgt regenwater de kans om een lekkage te veroorzaken.
  • Poreus metselwerk en scheuren in de bakstenen. Metselwerk en bakstenen kunnen in de loop der tijd poreus worden door vervuiling en diverse weersomstandigheden. 
  • Kapotte schoorsteenkap. Met een schoorsteenkap beschermt u de schoorsteen tegen regen en vorst. Een kapotte schoorsteenkap kan een lekkage tot gevolg hebben.
  • Aanhangend condensatievocht. U kunt last krijgen van condensatievocht als u een centraal verwarmingssysteem op uw schoorsteen heeft aangesloten. Als dit niet snel genoeg kan worden afgevoerd, kan het via de rookschacht zorgen voor problemen.

Wordt lekkage via schoorsteen vergoed?

Waterschade door een lekkende schoorsteen wordt meestal vergoed door uw verzekeraar. Niet alleen de zichtbare schade, maar ook de gevolgschade. Let er wel op dat u de herstelkosten van de schoorsteen zelf moet betalen én dat schade die is ontstaan door nalatigheid niet wordt vergoed. Bij nalatigheid kunt u denken aan het niet goed onderhouden van uw schoorsteen.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

Na verloop van tijd verslijt het lood rondom de schoorsteen. Ook de voegen worden minder. Dit kan lekkage veroorzaken.

Schoorsteen lekkage herkennen

Een lekkage ontstaat vaak niet in een dag. Als een van deze problemen zich voordoet, kan het even duren voordat u hier iets van gaat merken. Bij een gebrek zorgt onder andere de wind er op een gegeven moment voor dat regen bijvoorbeeld in scheuren terecht komt. Zorg er daarom altijd voor dat u uw schoorsteen periodiek laat onderhouden. Dit voorkomt een hoop ellende.

U herkent een schoorsteen lekkage aan bijvoorbeeld vocht op de muur bij de schouw, vochtplekken bij de dakdoorvoer of een muffe geur die op de zolder hangt. Zorg ervoor dat u een schoorsteen lek tijdig laat verhelpen, omdat dit anders een tot gevolg kan hebben.

Schoorsteen herstellen na lekkage

Laat uw schoorsteen bij een lekkage altijd inspecteren door een professional. Een vakman zoekt de zwakke plekken en bekijkt wat de oorzaak van de lekkage is. Vervolgens kunt u deze gebreken laten repareren of, indien nodig, uw schoorsteen laten renoveren.

Lekkage? Schade Experts schiet te hulp

Heeft u een schoorsteen lekkage? Dan zijn wij uw redder in nood. Wij nemen u de complete rompslomp die komt kijken bij een lekkage uit handen. Van een kundige inventarisatie van de schade tot het papierwerk tot het contact met uw verzekeraar. Wij zorgen ervoor dat u de juiste schadevergoeding ontvangt, inclusief de vergoeding van de gevolgschade.

Bel ons op bij een lekkage en wij schieten snel te hulp.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens