Wat te doen: gevolgschade brandschade

gevolgschade brandschade

Brand kan enorm veel schade veroorzaken. Ook als u het geluk heeft dat uw huis gered is, kan de schade een grote impact hebben. Gevolgschade door brandschade is indirecte schade die voortkomt uit de originele brandschade. Denk bijvoorbeeld aan waterschade door het blussen van de brand. De gevolgen kunnen gigantisch zijn. Wat te doen bij gevolgschade door brandschade?

Wat valt er onder gevolgschade?

Gevolgschade betekent dat je extra schade hebt door de originele schade. Dit kan bijvoorbeeld het verlies van inkomen zijn. Of last hebben van ongedierte door een eerdere brand. Het komt regelmatig voor dat de kosten van de gevolgschade vele malen hoger zijn dan de kosten van de originele schade. Daarom is het meer dan terecht dat gevolgschade ook wordt vergoed.

Wordt gevolgschade vergoed?

Gelukkig vergoeden de meeste verzekeraars schade door brand, inclusief de gevolgschade. De opstalverzekeraar vergoedt schade aan uw woning en de inboedelverzekeraar schade aan spullen. Vroeger waren er speciale brandverzekeringen, maar tegenwoordig valt dit onder de opstal- en inboedelverzekering. De schade van brand en blussen wordt vergoed en de schade door rook en roet ook. Ook kosten die vallen onder gevolgschade, zoals het opslaan van spullen en het huren van tijdelijke woonruimte, zijn gedekt. Hier geldt vaak een maximale vergoeding voor, maar deze is in de meeste gevallen erg ruim.

Schade die opzettelijk is veroorzaakt wordt uiteraard niet vergoed.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

schade-experts-brandschade-1

Welke vier soorten schade
zijn er na een brand?

Over het algemeen zijn er vier soorten schade na een brand. Elke soort schade brengt weer andere problemen met zich mee. De eerste zichtbare schade is de materiële schade. Dit is de schade aan bezittingen die beschadigd of verloren zijn. Als er een hevige brand is geweest, kan het zijn dat al uw inboedel verloren is gegaan.

Constructieschade is de schade die is ontstaan aan het gebouw of de woning waar brand is ontstaan. Zoals een dak dat volledig is afgebrand. Na een brand kan er ook schade aan de omgeving ontstaan, bijvoorbeeld door rook of door bluswater.

Minder zichtbare maar zeker niet minder erge schade is psychische schade. Een brand heeft vaak een gigantische emotionele impact op slachtoffers. Bij al deze soorten schade is passende hulp nodig. Per soort schade is deze hulp er in een andere vorm.

Laat u bijstaan als u gevolgschade
heeft door brand

Heeft u schade door storm die heeft gezorgd voor gevolgschade? Neem dan contact met ons op. Schade Experts staat u bij als uw contra-expert. Wij nemen het voor u op en verdedigen uw belangen. Onze specialisten zetten zich 100% in om ervoor te zorgen dat u de juiste schadevergoeding ontvangt.

Laat je altijd bijstaan!

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens