Lekkage door de riolering

Lekkage door de riolering

Bah, een lekkage door de riolering is niet zo fris. Vaak gaat dit gepaard met een vieze lucht die in huis hangt en een verstopte wc. Duurt dit te lang, dan heeft u zelfs kans op ongedierte. Wat nu?

Wat valt onder riolering?

Alle afvoeren in uw huis zijn aangesloten op de riolering. Afvoeren zijn buizen waar water doorheen stroomt. Omdat er veel afvoeren in een huis aanwezig zijn, is de kans op een lekkage door de riolering altijd aanwezig. Daarom is het zaak om snel te handelen bij een lek. Maar hoe ontstaat een lekkage?

Wordt lekkage door de riolering vergoed?

Lekkage door de riolering wordt meestal vergoed. Het is hierbij wel van belang dat de lekkage niet is ontstaan door gebrekkig onderhoud of door uw eigen schuld. Een voorbeeld: het wordt lastig om een schadevergoeding te krijgen voor een rioollekkage die is ontstaan door een verstopping die u zelf heeft veroorzaakt.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

Een lek in de riolering vinden is vaak  niet eenvoudig.

Oorzaken lekkage door de riolering

Een lekkage door de riolering ontstaat vaak door een breuk in het riool. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo vallen slijtage, druk van een zwaar object, werkzaamheden en verstoppingen onder deze oorzaken. Ondanks dat rioleringen sterk zijn, kan er altijd iets kapot gaan.

Het is helemaal afhankelijk van de oorzaak en verdere situatie of een lekkage door de riolering is verzekerd. Maar hier komen we later op terug.

Is een lek door de riolering gevaarlijk?

Een kapotte riolering kan zorgen voor gezondheidsproblemen, zowel bij mensen als bij dieren. Daarom is het belangrijk om eventuele buren in te lichten bij een lekkage door de riolering, omdat zij hier ook last van kunnen ondervinden.

Herkennen van een lek in de riolering

Vaak herkent u een kapotte riolering aan de nare geur die in huis hangt. Daarnaast moet u ook opletten als water slecht wegloopt of als er sprake is van een verstopping. Dit zijn vaak tekenen dat er iets niet goed zit. Het is zaak om de lekkage zo snel mogelijk op te sporen, zodat de schade kan worden hersteld. Gebeurt dit niet snel genoeg, dan kan het al gauw van kwaad tot erger gaan.

Een rioollekkage opsporen met lekdetectie

Een lekkage in een riool is lastig op te sporen. De beste manier om dit te doen is met lekdetectie. Bij een lekdetectie onderzoek hoeft er geen hak- of breekwerk aan te pas te komen en wordt de oorzaak snel gevonden, ook op de moeilijkste plaatsen. Lekdetectie wordt uitgevoerd door een professional die gebruikmaakt van moderne apparatuur. Afhankelijk van het soort lek en de oorzaak wordt gekeken naar wat de beste methode is.

Lekken in de afvoer of rioolleidingen van je huis ontstaan vaak door verstopping.

Uw contra-expert bij waterlekkage

Heeft u een waterlekkage door een kapotte riolering? Schade Experts staat u graag bij. Als uw contra-expert staan wij altijd aan uw kant. We zorgen ervoor dat u de juiste schadevergoeding ontvangt en nemen u alle administratieve rompslomp uit handen. Wist u dat u altijd recht heeft op het inschakelen van een contra-expert?

Waterschade voorkomen

Schade door water valt helaas niet altijd te voorkomen. Echter kunnen onderstaande tips er wel voor zorgen dat u er alles aan heeft gedaan.

  • Laat de waterleidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig.
  • Controleer ook af en toe de dakgoten zodat ze, door bijvoorbeeld bladeren, niet verstopt raken.
  • Laat geen ramen openstaan wanneer u van huis bent.
  • Draai de buitenkraan dicht in de winter en de hoofdkraan als u lange tijd van huis bent.
  • Controleer kitnaden in de keuken, het toilet en de badkamer op den duur.
  • Laat uw CV-ketel periodiek nakijken.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens