Wanneer u meer schade heeft dan oorspronkelijk zichtbaar

Gevolgschade bij stormschade

Storm komt in ons land steeds vaker voor. Helaas worden de stormen ook steeds zwaarder, waardoor er veel schade ontstaat. Gelukkig zijn de meeste Nederlanders hier goed voor verzekerd. Maar wat als u door storm gevolgschade heeft?

Wanneer is er sprake van stormschade?

De verzekeraar keert bij stormschade pas uit als er officieel sprake is van een storm. Hierbij wordt gelukkig niet gekeken naar de definitie van een storm volgens het KNMI maar volgens de verzekeraar. Volgens het KNMI is er sprake van een storm vanaf windkracht 9. De verzekeraar hanteert windkracht 7. Dit is maar goed ook, aangezien windkracht 7 al genoeg is om flinke schade te kunnen veroorzaken.

Wat is gevolgschade?

Gevolgschade is schade die voortkomt uit de oorspronkelijke schade. Dus stel u heeft door een storm weggewaaide dakpannen, dan is dit de directe schade. De gevolgschade kan in dit geval een lekkage zijn die is ontstaan omdat de dakpannen van uw dak zijn gewaaid. Een groot deel van de schades valt onder gevolgschade.

Wat is het eigen risico bij stormschade?

Als u schade heeft en deze wilt claimen, betaalt u meestal eerst een eigen risico. Het kan ook zijn dat u dit heeft afgekocht, waardoor u een hogere premie betaalt. Heeft u hier niet voor gekozen, dan geldt er bij stormschade meestal een hoger eigen risico dan bij andere soorten schades. Wilt u precies weten hoeveel eigen risico u betaalt? Neem dan contact op met uw verzekeraar of raadpleeg de kleine lettertjes in uw polisvoorwaarden.

Wordt gevolgschade bij storm vergoed?

Gelukkig wordt de schade door een storm, inclusief gevolgschade, meestal vergoed. Stormschade is meestal gedekt door de verzekering. De opstalverzekering dekt de schade die is ontstaan aan uw huis en tuin (alles wat in de grond staat). De inboedelverzekering dekt schade aan uw interieur en spullen. Dit is natuurlijk niet het geval als blijkt dat u zelf verantwoordelijk bent voor de schade, bijvoorbeeld omdat er sprake is van achterstallig onderhoud. In dit geval wordt de schade waarschijnlijk niet vergoed.

Tips om schade door storm te voorkomen

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om stormschade deels te voorkomen. Zo is het altijd een goed idee om alle deuren en ramen te sluiten als het regent of stormt. Is er storm op komst? Zet losse spullen in de tuin dan binnen of maak ze goed vast. Door uw huis en tuin goed te onderhouden, kunt u veel schade voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor schone dakgoten, de bevestiging van dakpannen en een regelmatig onderhoud van bomen. Zo weet u ook zeker dat als u schade heeft, het niet is ontstaan door achterstallig onderhoud.

Wat kost een
contra-expert?

Kiest u voor onze contra-expertise, dan belasten wij u voorhand niet met een voorschot. Ook niet met onvoorziene kosten achteraf. Wij doen u na de inventarisatie een voorstel omtrent de hoogte van de fee die wij berekenen. Deze fee stelt ons in staat u onbezorgd en volledig bij te staan. Op deze manier wordt u niet direct in de portemonnee geraakt. Meer over onze fee en hoe dit precies werkt, leest u op onze kosten pagina.

Laat u bijstaan als u gevolgschade heeft door storm

Heeft u schade door storm die heeft gezorgd voor gevolgschade? Neem dan contact met ons op. Schade Experts staat u bij als uw contra-expert. Wij nemen het voor u op en verdedigen uw belangen. Onze specialisten zetten zich 100% in om ervoor te zorgen dat u de juiste schadevergoeding ontvangt.

Laat je altijd bijstaan!

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram