Gevolgschade bij stormschade

Gevolgschade bij stormschade

Storm komt in ons land steeds vaker voor. Helaas worden de stormen ook steeds zwaarder, waardoor er veel schade ontstaat. Gelukkig zijn de meeste Nederlanders hier goed voor verzekerd. Maar wat als u door storm gevolgschade heeft?

Wanneer is er sprake van stormschade?

De verzekeraar keert bij stormschade pas uit als er officieel sprake is van een storm. Hierbij wordt gelukkig niet gekeken naar de definitie van een storm volgens het KNMI maar volgens de verzekeraar. Volgens het KNMI is er sprake van een storm vanaf windkracht 9. De verzekeraar hanteert windkracht 7. Dit is maar goed ook, aangezien windkracht 7 al genoeg is om flinke schade te kunnen veroorzaken.

Wat is gevolgschade?

Gevolgschade is schade die voortkomt uit de oorspronkelijke schade. Dus stel u heeft door een storm weggewaaide dakpannen, dan is dit de directe schade. De gevolgschade kan in dit geval een lekkage zijn die is ontstaan omdat de dakpannen van uw dak zijn gewaaid. Een groot deel van de schades valt onder gevolgschade.

Wat is het eigen risico bij stormschade?

Als u schade heeft en deze wilt claimen, betaalt u meestal eerst een eigen risico. Het kan ook zijn dat u dit heeft afgekocht, waardoor u een hogere premie betaalt. Heeft u hier niet voor gekozen, dan geldt er bij stormschade meestal een hoger eigen risico dan bij andere soorten schades. Wilt u precies weten hoeveel eigen risico u betaalt? Neem dan contact op met uw verzekeraar of raadpleeg de kleine lettertjes in uw polisvoorwaarden.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

Wordt gevolgschade bij storm vergoed?

Gelukkig wordt de schade door een storm, inclusief gevolgschade, meestal vergoed. Stormschade is meestal gedekt door de verzekering. De opstalverzekering dekt de schade die is ontstaan aan uw huis en tuin (alles wat in de grond staat). De inboedelverzekering dekt schade aan uw interieur en spullen. Dit is natuurlijk niet het geval als blijkt dat u zelf verantwoordelijk bent voor de schade, bijvoorbeeld omdat er sprake is van achterstallig onderhoud. In dit geval wordt de schade waarschijnlijk niet vergoed.

Tips om schade door storm te voorkomen

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om stormschade deels te voorkomen. Zo is het altijd een goed idee om alle deuren en ramen te sluiten als het regent of stormt. Is er storm op komst? Zet losse spullen in de tuin dan binnen of maak ze goed vast. Door uw huis en tuin goed te onderhouden, kunt u veel schade voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor schone dakgoten, de bevestiging van dakpannen en een regelmatig onderhoud van bomen. Zo weet u ook zeker dat als u schade heeft, het niet is ontstaan door achterstallig onderhoud.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens