Let altijd op de kleine lettertjes!

Verhoogd eigen risico bij stormschade

Nederland heeft steeds vaker last van stormen. Sterker nog, de stormen worden ook nog eens zwaarder. Het is niet vreemd dat dit zorgt voor meer en meer schade. Bij een storm is de combinatie van wind, extreme regen en soms ook hagel het probleem. De meeste Nederlanders zijn gelukkig verzekerd tegen stormschade. Maar wist u dat u bij stormschade een verhoogd eigen risico heeft? We gaan hier dieper op in.

Wanneer is er sprake van een storm?

De verzekeraar keert bij stormschade alleen uit als er sprake is van een storm. Hoe zwaar een storm is, wordt bepaald door het KNMI. Voor een verzekeraar stormt het bij windkracht 7 of hoger. Officieel is windkracht 9 een storm in weerberichten, maar windkracht 7 kan al veel schade veroorzaken aan woningen. Spreken van een storm bij windkracht 7 is dus zeker niet onnodig.

Eigen risico stormschade afkopen

Heeft u liever geen eigen risico bij stormschade? Dan is dit mogelijk. In veel gevallen kunt u het eigen risico afkopen. Dit betekent wel dat u een hogere premie betaalt.

Wanneer wordt stormschade vergoed?

Stormschade wordt gelukkig meestal vergoed als u een opstal- en inboedelverzekering heeft. Een opstalverzekering geldt voor de schade aan uw huis en alles wat in de grond staat. Een inboedelverzekering dekt de schade aan losstaande spullen. Beide verzekeringen zouden in de meeste gevallen voldoende moeten zijn om schade door storm te dekken.

Verhoogd eigen risico bij stormschade

Stormschade wordt gelukkig meestal vergoed als u een opstal- en inboedelverzekering heeft. Een opstalverzekering geldt voor de schade aan uw huis en alles wat in de grond staat. Een inboedelverzekering dekt de schade aan losstaande spullen. Beide verzekeringen zouden in de meeste gevallen voldoende moeten zijn om schade door storm te dekken.

TIP!

Let altijd op de kleine lettertjes. Ook al staat er in de polis omschrijving niks over een hoger eigen risico, dan staat het vaak wel in de uitgebreidere versie van de polisvoorwaarden.

Wat kost een
contra-expert?

Kiest u voor onze contra-expertise, dan belasten wij u voorhand niet met een voorschot. Ook niet met onvoorziene kosten achteraf. Wij doen u na de inventarisatie een voorstel omtrent de hoogte van de fee die wij berekenen. Deze fee stelt ons in staat u onbezorgd en volledig bij te staan. Op deze manier wordt u niet direct in de portemonnee geraakt. Meer over onze fee en hoe dit precies werkt, leest u op onze kosten pagina.

Stormschade melden

Heeft u stormschade en weet u niet goed waar te beginnen? Stap een is altijd het maken van foto’s, het noteren van het tijdstip en het contacteren van uw verzekeraar én de contra-expert. Als dit veilig kan, kunt u maatregelen nemen om de schade te beperken. Dit kunt u ook altijd vragen aan uw verzekeraar of contra-expert.
Wat te doen bij schade?

TIP!

De meeste verzekeraars vergoeden niet of minder als u de schade zelf herstelt. Meld de schade daarom altijd eerst bij uw verzekeraar. Dit kan ook het eigen risico verminderen.

Contra-expertise inschakelen bij stormschade

Wist u dat u recht heeft op een contra-expert bij stormschade? Een contra-expert verdedigt uw rechten en staat u bij in het gehele proces. Schade Experts zorgt ervoor dat u de juiste vergoeding ontvangt, ook voor de gevolgschade. Wij onderhandelen namens u met de verzekeraar.

Wilt u graag gebruikmaken van onze expertise? Contacteer ons dan bij schade.

Laat je altijd bijstaan!

Het team van Schade Experts

Waterschade voorkomen

Schade door water valt helaas niet altijd te voorkomen. Echter kunnen onderstaande tips er wel voor zorgen dat u er alles aan heeft gedaan.

 • Laat de waterleidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig.
 • Controleer ook af en toe de dakgoten zodat ze, door bijvoorbeeld bladeren, niet verstopt raken.
 • Laat geen ramen openstaan wanneer u van huis bent.
 • Draai de buitenkraan dicht in de winter en de hoofdkraan als u lange tijd van huis bent.
 • Controleer kitnaden in de keuken, het toilet en de badkamer op den duur.
 • Laat uw CV-ketel periodiek nakijken.

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram