Is stormschade gedekt door de verzekering?

Is stormschade gedekt door
de verzekering?

Stormen zijn bijna niet meer weg te denken uit ons land. Helaas worden stormen steeds zwaarder en zorgen ze voor meer en meer schade. Het kan beangstigend zijn als een storm schade aan uw huis aanricht. Gelukkig is dit een van de redenen dat u verzekerd bent. Wat moet u doen als u last heeft van een storm? En is stormschade gedekt door de verzekering?

Inboedel- of opstalverzekering?

Veel schade ontstaat door extreme regen, wind en hagel. Heeft u pech en richt storm schade aan bij u thuis? Dan zijn er twee soorten verzekeringen die de kosten dekken. De opstalverzekering dekt schade aan uw huis en alles wat in uw grond staat. Met een inboedelverzekering zijn losstaande spullen verzekerd. Met beide verzekeringen zit u dus altijd goed. Stormschade is namelijk meestal gedekt door de meeste particuliere woonhuisverzekeringen. Gelukkig zien we dat Nederlanders goed verzekerd zijn tegen stormschade.

Ruim schade niet direct op!

Heeft u stormschade? Let er dan op dat u de schade niet direct opruimt. Als u alles opruimt, kan de expert van de verzekeraar niet meer opnemen wat de exacte schade was. Het is altijd slim om foto’s te maken en het tijdstip te noteren. Ook het zelf herstellen van de schade zonder overleg met de verzekeraar of contra-expert is onverstandig. Schakel bij stormschade dus altijd eerst de verzekeraar én de contra-expert in. U heeft altijd recht op het zelf inschakelen van een contra-expert.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

Hagel veroorzaakt jaarlijks gemiddeld voor 35 miljoen euro schade

Hoger eigen risico bij stormschade

Bij stormschade heeft u een hoger eigen risico dan bij andere soorten schades. Het eigen risico bedraagt meestal 0,2 procent van de herbouwwaarde. De herbouwwaarde is het bedrag dat benodigd is om een woning opnieuw op te bouwen. Wilt u precies weten wat het eigen risico bedraagt in uw situatie? Raadpleeg dan de uitgebreide versie van uw polisvoorwaarden. Wilt u geen verhoogd eigen risico? Het is vaak ook mogelijk om het eigen risico af te kopen. Dit betekent natuurlijk wel dat u een hogere premie gaat betalen.

Hoe wordt de waarde bepaald?

Bij schade moet de waarde van spullen worden bepaald om een juiste schadevergoeding uit te kunnen keren. Maar hoe wordt de waarde bepaald? Een van de waarden die regelmatig wordt gebruikt, is de dagwaarde. De dagwaarde geldt als de waarde van het beschadigde artikel minder dan 40 procent van de nieuwwaarde is. Een product wordt namelijk elk jaar minder waard door ouderdom en slijtage. Voor het bepalen van de dagwaarde hebben verzekeraars een handige tabel.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens