Wat is een storm (volgens de verzekeraar)?

Wat is een storm (volgens de verzekeraar)?

Na een storm kan vaak veel schade ontstaan. Meestal wordt dit door uw opstalverzekering gedekt. Maarโ€ฆ het dient dan wel om een door de verzekeraar erkende storm te gaan. De verzekeraar controleert bij het KNMI of er ook daadwerkelijk sprake was van storm. Officieel spreken we van een storm vanaf windkracht 9. Verzekeraars vinden dat er vanaf windkracht 7 sprake is van storm. En dit is maar goed ook, want ook windkracht 7 kan al flinke schade aan uw huis veroorzaken.ย 

Het beste is natuurlijk om schade zoveel mogelijk te voorkomen. Met deze 5 tips voorkomt u al veel gevaar:

๐Ÿ‘‰๐Ÿผ Sluit deuren en ramen (vergeet uw dakraam niet)
๐Ÿ‘‰๐Ÿผ Zorg dat er geen losliggende spullen rondom uw huis liggen en zorg dat zonneschermen en parasols ingeklapt zijn
๐Ÿ‘‰๐Ÿผ Controleer regelmatig of alles rondom uw huis nog goed vast staat of zit. Is uw schutting stevig genoeg? Liggen er geen dakpannen los?
๐Ÿ‘‰๐Ÿผ Zorg voor goede afwatering. Controleer uw dakgoten, regenpijpen en putten regelmatig
๐Ÿ‘‰๐Ÿผ Snoei hoge bomen, zodat er geen lange takken af kunnen breken.

Mocht er toch schade ontstaan dan is Schade Experts er voor u! Wij helpen u in geval van schade met het hele traject. Van de inventarisatie van de schade tot de onderhandelingen met de verzekeraar.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: โ€˜Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens