Wat als je verwarming ineens voor lekkage zorgt?

Lekkage in uw cv-installatie

Een lekkage in uw-cv installatie is dubbel vervelend. U heeft niet alleen een lekkage, maar ook nog eens een kapotte cv-installatie. Wat nu? We vertellen u wat de oorzaak kan zijn, wat u moet doen en hoe u een lek in de toekomst kunt voorkomen.

Hoe ontstaat een lekkage in uw cv-installatie?

Een lekkage in uw cv-installatie kan meerdere oorzaken hebben, maar vaak is de oorzaak een te hoge druk in de ketel. Het is normaal dat bij het opwarmen van water de druk hoger wordt. Als de druk hoger wordt, dan is er een veiligheidsventiel aanwezig dat overbodig water via een slang laat ontsnappen. Als de waterdruk buiten proporties hoog is of als het veiligheidsventiel kapot is, kan er een lekkage ontstaan. Een andere oorzaak is een kapotte ontluchter. Een ontluchter zorgt ervoor dat lucht uit de onderkant van de cv-ketel kan ontsnappen. Is dit onderdeel kapot, dan kan er water meekomen.

Dit is een greep uit de vele oorzaken die een lekkende cv-ketel kan hebben.

Is een lekkage in uw cv-installatie verzekerd?

Een lekkage in uw cv-ketel is verzekerd mits de schade niet is ontstaan door uw eigen schuld of door gebrekkig onderhoud. Controleer wel altijd uw polisvoorwaarden want elke situatie is anders.
Hulp nodig bij waterschade? Bekijk ons stappenplan.

Wat te doen bij een waterlekkage

Heeft u een lekkage in uw cv-installatie, zorg er dan voor dat dit zo snel mogelijk wordt gerepareerd. Doet u dit niet, dan kan de lekkage verergeren en heeft u geen warm water. Laat daarom een professioneel bedrijf naar uw cv-ketel kijken.

Maar eerst moet u weten hoe u een lek herkent.

Lek cv-ketel herkennen

U herkent een lekkage in de cv-ketel aan het teruglopen of wegvallen van de druk. Hierdoor moet u de ketel steeds bijvullen. Ook als u geen warm water meer heeft, is dit een teken van een lekkage. Hiernaast kunt u vochtschade opmerken ten gevolge van het lek, bijvoorbeeld op uw vloer of plafond. Dubbel zo vervelend om zowel vochtschade als een kapotte cv-ketel te hebben.

Is een lekkende cv-ketel gevaarlijk

Daarbij is een lek in de cv-installatie ook niet zonder gevaar. Er kan naast water namelijk ook gas ontsnappen uit uw cv-ketel. Dit wordt ook wel koolmonoxide genoemd. Het gevaarlijke van koolmonoxide is dat het geen geur en geen kleur heeft. Erg verraderlijk dus. Daarom is het slim om altijd een koolmonoxidemelder te installeren in uw woning.

Lekdetectie bij een waterlekkage

Een lek gespot? Dan is het aan te raden om lekdetectie uit te laten voeren. Met lekdetectie wordt de oorzaak van de waterschade snel opgespoord zonder hak- en breekwerk. Met speciale apparatuur wordt het lek opgespoord waarna er een gedegen rapport wordt opgemaakt. Laat dit onderzoek altijd uitvoeren door een professional. Het is afhankelijk van het soort lek welk soort onderzoek het beste kan worden uitgevoerd.
Schade Experts - Lekkage in uw cv-installatie
Een lek in de cv-installatie kan op veel plaatsen zitten. Hier  zit het lek bij een radiatorknop.

Schade Experts:
contra-expertise met een stressvrije schadeoplossing

Heeft u een lekkage in uw cv-installatie en weet u niet wat u moet doen? Schakel dan ons Γ©n uw verzekeraar in. Wij staan aan uw kant en nemen het voor u op als het aankomt op een eerlijke schadevergoeding. We nemen het contact met uw verzekeraar uit handen en het regelen van alle administratieve rompslomp. Wij zijn uw contra-expert.

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram