Lekkage in uw cv-installatie

Lekkage in uw cv-installatie

Een lekkage in uw-cv installatie is dubbel vervelend. U heeft niet alleen een lekkage, maar ook nog eens een kapotte cv-installatie. Wat nu? We vertellen u wat de oorzaak kan zijn, wat u moet doen en hoe u een lek in de toekomst kunt voorkomen.

Hoe ontstaat een lekkage in uw cv-installatie?

Een lekkage in uw cv-installatie kan meerdere oorzaken hebben, maar vaak is de oorzaak een te hoge druk in de ketel. Het is normaal dat bij het opwarmen van water de druk hoger wordt. Als de druk hoger wordt, dan is er een veiligheidsventiel aanwezig dat overbodig water via een slang laat ontsnappen. Als de waterdruk buiten proporties hoog is of als het veiligheidsventiel kapot is, kan er een lekkage ontstaan. Een andere oorzaak is een kapotte ontluchter. Een ontluchter zorgt ervoor dat lucht uit de onderkant van de cv-ketel kan ontsnappen. Is dit onderdeel kapot, dan kan er water meekomen.

Dit is een greep uit de vele oorzaken die een lekkende cv-ketel kan hebben.

Is een lekkage in uw cv-installatie verzekerd?

Een lekkage in uw cv-ketel is verzekerd mits de schade niet is ontstaan door uw eigen schuld of door gebrekkig onderhoud. Controleer wel altijd uw polisvoorwaarden want elke situatie is anders.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

Wat te doen bij een waterlekkage

Heeft u een lekkage in uw cv-installatie, zorg er dan voor dat dit zo snel mogelijk wordt gerepareerd. Doet u dit niet, dan kan de lekkage verergeren en heeft u geen warm water. Laat daarom een professioneel bedrijf naar uw cv-ketel kijken.

Maar eerst moet u weten hoe u een lek herkent.

Lek cv-ketel herkennen

U herkent een lekkage in de cv-ketel aan het teruglopen of wegvallen van de druk. Hierdoor moet u de ketel steeds bijvullen. Ook als u geen warm water meer heeft, is dit een teken van een lekkage. Hiernaast kunt u vochtschade opmerken ten gevolge van het lek, bijvoorbeeld op uw vloer of plafond. Dubbel zo vervelend om zowel vochtschade als een kapotte cv-ketel te hebben.

Een lek in de cv-installatie kan op veel plaatsen zitten. Hier  zit het lek bij een radiatorknop.

Is een lekkende cv-ketel gevaarlijk

Daarbij is een lek in de cv-installatie ook niet zonder gevaar. Er kan naast water namelijk ook gas ontsnappen uit uw cv-ketel. Dit wordt ook wel koolmonoxide genoemd. Het gevaarlijke van koolmonoxide is dat het geen geur en geen kleur heeft. Erg verraderlijk dus. Daarom is het slim om altijd een koolmonoxidemelder te installeren in uw woning.

Lekdetectie bij een waterlekkage

Een lek gespot? Dan is het aan te raden om lekdetectie uit te laten voeren. Met lekdetectie wordt de oorzaak van de waterschade snel opgespoord zonder hak- en breekwerk. Met speciale apparatuur wordt het lek opgespoord waarna er een gedegen rapport wordt opgemaakt. Laat dit onderzoek altijd uitvoeren door een professional. Het is afhankelijk van het soort lek welk soort onderzoek het beste kan worden uitgevoerd.

Schade Experts: contra-expertise met een stressvrije schadeoplossing

Heeft u een lekkage in uw cv-installatie en weet u niet wat u moet doen? Schakel dan ons én uw verzekeraar in. Wij staan aan uw kant en nemen het voor u op als het aankomt op een eerlijke schadevergoeding. We nemen het contact met uw verzekeraar uit handen en het regelen van alle administratieve rompslomp. Wij zijn uw contra-expert.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens