Brandschade door kortsluiting

Brandschade door
kortsluiting

Brandschade door kortsluiting komt helaas nog erg vaak voor. Dat is ook niet gek met steeds meer apparatuur in huis. Het is natuurlijk erg naar als er brand ontstaat door kortsluiting. Wat moet u doen als dit u overkomt en wordt dit vergoed?

Wanneer is er sprake van brand door kortsluiting

Als elektrische draden elkaar raken en beschadigd zijn, ontstaat er kortsluiting. De stroomsterkte neemt ineens toe, waardoor de draden te warm worden en er brand kan ontstaan. De stroom gaat niet meer naar het apparaat en zoekt een eigen weg. Dit kan meerdere oorzaken hebben, zoals een beschadigde kabel of een verouderd apparaat. Wat de precieze oorzaak ook is, kortsluiting wilt u natuurlijk koste wat het kost voorkomen. De gevolgen kunnen helaas erg groot zijn.
 

Tips om kortsluiting te voorkomen

Er zijn gelukkig een aantal dingen die u kunt doen om kortsluiting te voorkomen. We hebben er een paar voor u opgesomd.

Controleren

Laat de elektra eens in de 5 jaar nakijken door een professioneel bedrijf. Zo voorkomt u een hoop ellende.

meterkast

Zorg ervoor dat uw meterkast alleen gebruikt wordt voor meterkast doeleinden. Het is geen opbergkast. Hoe meer spullen er staan, hoe minder goed de technische installatie zijn warmte kwijt kan. Zorg dat de ruimte voldoende geventileerd wordt.

alle kabels vrij zijn

Zorg dat alle kabels vrij zijn en dus niet klem of dubbel zitten. Zo is er zo min mogelijk kans op slijtage. Gebruik nooit spijkers of nietjes om kabels te bevestigen.

geen brandbare materialen

Haalt u een stekker uit het stopcontact? Pak dan altijd de stekker vast en trek nooit aan de kabel.

Zet apparatuur uit

Zet apparatuur uit als u het niet meer gebruikt. Dit scheelt ook nog eens stroom.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

Oorzaken kortsluiting

Beschadigde elektriciteitskabels en defecte, verouderde apparaten zijn twee veelvoorkomende oorzaken van kortsluiting. Ook versmolten elektriciteitskabels kunnen kortsluiting veroorzaken. Als twee kabels op de verkeerde manier in de buurt van elkaar liggen, kan de warmte van de kabels zorgen voor versmelting. Dit is erg gevaarlijk.

Is schade door kortsluiting verzekerd?

De belangrijkste vraag is of schade door kortsluiting verzekerd is en of ook de gevolgschade wordt vergoed. Bent u verzekerd tegen brandschade, dan wordt de gevolgschade van kortsluiting vergoed. De kortsluiting in het apparaat zelf is niet vergoed.

Let op: heeft u zelf geknutseld in uw meterkast terwijl dit eigenlijk het werk is van een expert? Dan heeft u kans dat de schade niet wordt vergoed.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens