Brandschade door blikseminslag

Brandschade door blikseminslag

Blikseminslag komt regelmatig voor in ons land. Helaas ontstaat er ook vaak brandschade door blikseminslag. Dit kan ontstaan door directe of indirecte blikseminslag. We leggen uit wat het verschil is en wat u moet doen als het u overkomt.

Wat is het verschil tussen directe en indirecte blikseminslag?

De meeste schade ontstaat door indirecte blikseminslag. Dit betekent dat bliksem inslaat op een woning, gebouw of zelfs een boom in de buurt. Door deze blikseminslag ontstaat er een te hoge spanning in het stroomnetwerk. Deze spanning kan bij uw woning binnenkomen. Hierdoor kan apparatuur kapotgaan.

Directe blikseminslag is het inslaan van bliksem op uw eigen woning. Dit kan schade aan uw woning veroorzaken en zelfs leiden tot brand. Als er brand ontstaat door blikseminslag, is de schade vaak groot. Naast brand kunnen er ook muren inzakken of scheuren.

Is brandschade door blikseminslag verzekerd?

Gelukkig is brandschade door blikseminslag verzekerd, of het nou gaat om directe of indirecte blikseminslag. De opstalverzekering dekt schade die is ontstaan aan uw woning, zoals gescheurde muren en brandschade. De inboedelverzekering dekt schade aan uw spullen, zoals apparatuur die kapot is gegaan door de blikseminslag. Let er wel op dat er soms voorwaarden kunnen zitten aan of een bepaald soort schade helemaal wordt vergoed. Controleer altijd uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw verzekeraar om dit na te gaan.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

stormschade

Wat te doen bij brandschade door blikseminslag

Heeft u brandschade door blikseminslag? Als de brandweer is geweest en de omgeving weer veilig is, is het belangrijk om foto’s te maken van kapotte spullen en andere schade. Gooi nooit beschadigde spullen weg voor er een expert is langsgeweest.

Neem ook contact op met uw verzekeraar én indien gewenst met de contra-expert. Een contra-expert handelt de schade voor u af en neemt alle stappen die moeten worden genomen van u over, zoals het verdere contact met de verzekeraar en alle administratie. Dit scheelt u veel tijd en energie. Een contra-expert staat altijd aan uw kant en zorgt ervoor dat u de juiste schadevergoeding ontvangt.

Hoe voorkomt u blikseminslag

Er zijn gelukkig ook wat dingen die u kunt doen om blikseminslag zoveel mogelijk te voorkomen. Zo is het verstandig om bij onweer alle stekkers uit het stopcontact te halen. Sluit alle ramen en deuren. Een andere preventieve oplossing is het laten plaatsen van een bliksemafleider op uw huis. Laat dit altijd doen door een professioneel, erkend bedrijf.

Daklekkage? Schakel Schade Experts in

Heeft u een daklekkage en ontvangt u graag advies? Schakel dan de hulp van Schade Experts in. Wij inventariseren de schade snel en kundig. Onze contra-experts We zorgen ervoor dat u de juiste schadevergoeding ontvangt, inclusief de vergoeding van de gevolgschade.

 

Laat Schade Experts u bijstaan bij schade door lekkage

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens