Een blikseminslag kan voor veel schade zorgen

Brandschade door blikseminslag

Blikseminslag komt regelmatig voor in ons land. Helaas ontstaat er ook vaak brandschade door blikseminslag. Dit kan ontstaan door directe of indirecte blikseminslag. We leggen uit wat het verschil is en wat u moet doen als het u overkomt.

Wat is het verschil tussen directe en indirecte blikseminslag?

De meeste schade ontstaat door indirecte blikseminslag. Dit betekent dat bliksem inslaat op een woning, gebouw of zelfs een boom in de buurt. Door deze blikseminslag ontstaat er een te hoge spanning in het stroomnetwerk. Deze spanning kan bij uw woning binnenkomen. Hierdoor kan apparatuur kapotgaan.

Directe blikseminslag is het inslaan van bliksem op uw eigen woning. Dit kan schade aan uw woning veroorzaken en zelfs leiden tot brand. Als er brand ontstaat door blikseminslag, is de schade vaak groot. Naast brand kunnen er ook muren inzakken of scheuren.

Is brandschade door blikseminslag verzekerd?

Gelukkig is brandschade door blikseminslag verzekerd, of het nou gaat om directe of indirecte blikseminslag. De opstalverzekering dekt schade die is ontstaan aan uw woning, zoals gescheurde muren en brandschade. De inboedelverzekering dekt schade aan uw spullen, zoals apparatuur die kapot is gegaan door de blikseminslag. Let er wel op dat er soms voorwaarden kunnen zitten aan of een bepaald soort schade helemaal wordt vergoed. Controleer altijd uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw verzekeraar om dit na te gaan.

Wat te doen bij brandschade door blikseminslag

Heeft u brandschade door blikseminslag? Als de brandweer is geweest en de omgeving weer veilig is, is het belangrijk om foto’s te maken van kapotte spullen en andere schade. Gooi nooit beschadigde spullen weg voor er een expert is langsgeweest.

Neem ook contact op met uw verzekeraar én indien gewenst met de contra-expert. Een contra-expert handelt de schade voor u af en neemt alle stappen die moeten worden genomen van u over, zoals het verdere contact met de verzekeraar en alle administratie. Dit scheelt u veel tijd en energie. Een contra-expert staat altijd aan uw kant en zorgt ervoor dat u de juiste schadevergoeding ontvangt.

Hoe voorkomt u blikseminslag

Er zijn gelukkig ook wat dingen die u kunt doen om blikseminslag zoveel mogelijk te voorkomen. Zo is het verstandig om bij onweer alle stekkers uit het stopcontact te halen. Sluit alle ramen en deuren. Een andere preventieve oplossing is het laten plaatsen van een bliksemafleider op uw huis. Laat dit altijd doen door een professioneel, erkend bedrijf.
Schade Experts - brandschade door blikseminslag

Wat kost een
contra-expert?

Kiest u voor onze contra-expertise, dan belasten wij u voorhand niet met een voorschot. Ook niet met onvoorziene kosten achteraf. Wij doen u na de inventarisatie een voorstel omtrent de hoogte van de fee die wij berekenen. Deze fee stelt ons in staat u onbezorgd en volledig bij te staan. Op deze manier wordt u niet direct in de portemonnee geraakt. Meer over onze fee en hoe dit precies werkt, leest u op onze kosten pagina.

Schakel een contra-expert in bij kortsluiting

Wilt u worden bijgestaan bij brandschade door blikseminslag? Schade Experts staat u graag bij als uw contra-expert.

Laat je altijd bijstaan!

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram