Brandschade niet vergoed. Wat nu?

Brandschade niet vergoed. Wat nu?

Ondanks dat u er waarschijnlijk niet aan wil denken, is er altijd de mogelijkheid dat er brand ontstaat. Stel dat het u overkomt en u een beroep doet op uw opstal- en inboedelverzekering. De opstalverzekering is voor schade aan uw woning en de inboedelverzekering voor schade aan uw spullen. Dit gaat netjes worden opgelost, denkt u. Maar dan krijgt u bericht dat de schade niet wordt vergoed…

Wat nu?

In principe vergoeden verzekeraars schade door brand, tenzij de brand is ontstaan door nalatigheid of opzet. Als u goed bent verzekerd en de brand niet is ontstaan door een van deze twee redenen, dan zou de schade vergoed moeten worden. Let op: dit geldt alleen voor brandschade die gepaard gaat met vlammen die zich kunnen uitbreiden. Schroei-, zeng- en smeltschades zijn niet altijd niet verzekerd, eventueel alleen met uitgebreidere polissen.
Wordt uw schade niet vergoed en heeft u hier wel recht op? Dan is het verstandig om Schade Experts in te schakelen. Schade Experts staat u bij als uw contra-expert en zorgt voor de juiste schadevergoeding waar u recht op heeft.
Gouden tip: wilt u discussie met uw verzekeraar zoveel mogelijk voorkomen? Dan is het noodzakelijk om wijzigingen aan uw huis door te geven aan uw verzekeraar. Bijvoorbeeld wanneer u zonnepanelen heeft laten plaatsen. Ja, dit leidt meestal tot een premieverhoging, maar dit is altijd beter dan een discussie met de verzekeraar als er iets zou gebeuren.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens