Een contra-expert staat u onafhankelijk bij

Contra-expertise bij stormschade

Heeft u stormschade en de verzekering ingeschakeld? Dan is het altijd slim om hiernaast ook een contra-expert in te schakelen. Wij vertellen u waarom contra-expertise bij stormschade onmisbaar is.

Heb ik recht op een contra-expert bij stormschade?

Allereerst: u heeft altijd recht op het inschakelen van een contra-expert. Dit is wettelijk bepaald. Helaas weten veel mensen dit niet. Het is dus altijd verstandig om een contra-expert in te schakelen die u bijstaat. Een contra-expert werkt onafhankelijk van de verzekeraar en verdedigt uw rechten.

Eigen risico bij stormschade

Bij het verhalen van schade op de verzekeraar betaalt u altijd een eigen risico. Wist u dat dit eigen risico bij stormschade hoger is dan bij andere soorten schade? Meestal is het eigen risico bij stormschade 0,2 procent van de herbouwwaarde. De herbouwwaarde is het bedrag dat benodigd is om een huis opnieuw op te bouwen. Raadpleeg uw polisvoorwaarden als u precies wilt weten hoe dit zit in het geval van uw verzekering.

Wat is de meerwaarde van een contra-expert bij stormschade?

Als gedupeerde wilt u natuurlijk een eerlijke schadevergoeding ontvangen. Niet alleen van de zichtbare schade, maar ook van de gevolgschade. Ondanks dat de verzekeringsmaatschappij een groot deel van de schade vergoedt, zijn de belangen van uzelf toch niet helemaal hetzelfde als de belangen van de verzekeraar. Daarom is het fijn om iemand aan uw zijde te hebben die handelt in uw belang, zodat u de juiste schadevergoeding ontvangt. Dit doet een contra-expert voor u. Met jarenlange kennis en ervaring gaat de contra-expert voor u in onderhandeling met uw verzekeraar.

Wanneer is er sprake van een storm?

Of er daadwerkelijk sprake is van een storm voor het vergoeden van schade, controleert de verzekeraar bij het KNMI. Er is volgens de verzekeraar sprake van een storm vanaf windkracht 7. Dit is namelijk voldoende om schade te veroorzaken. Schade die is ontstaan door regen, wind of een overstroming als gevolg van een storm valt onder stormschade.

Meest voorkomende stormschade

De meest voorkomende schades bij storm in ons land zijn schade aan dakpannen, schade aan de schutting, schade in de tuin en schade aan auto’s. De eerste drie soorten schade vallen onder de opstalverzekering. Schade aan een auto niet. Dit valt onder een autoverzekering.

Wat kost een
contra-expert?

Kiest u voor onze contra-expertise, dan belasten wij u voorhand niet met een voorschot. Ook niet met onvoorziene kosten achteraf. Wij doen u na de inventarisatie een voorstel omtrent de hoogte van de fee die wij berekenen. Deze fee stelt ons in staat u onbezorgd en volledig bij te staan. Op deze manier wordt u niet direct in de portemonnee geraakt. Meer over onze fee en hoe dit precies werkt, leest u op onze kosten pagina.

Contra-expertise inschakelen bij stormschade

Wist u dat u recht heeft op een contra-expert bij stormschade? Een contra-expert verdedigt uw rechten en staat u bij in het gehele proces. Heeft u stormschade en ontvangt u graag hulp bij de afwikkeling hiervan? Onze specialisten staan u bij als uw contra-expert.

Laat je altijd bijstaan!

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram