Contra-expertise bij stormschade

Contra-expertise bij stormschade

Heeft u stormschade en de verzekering ingeschakeld? Dan is het altijd slim om hiernaast ook een contra-expert in te schakelen. Wij vertellen u waarom contra-expertise bij stormschade onmisbaar is.

Meest voorkomende stormschade

Allereerst: u heeft altijd recht op het inschakelen van een contra-expert. Dit is wettelijk bepaald. Helaas weten veel mensen dit niet. Het is dus altijd verstandig om een contra-expert in te schakelen die u bijstaat. Een contra-expert werkt onafhankelijk van de verzekeraar en verdedigt uw rechten.

Eigen risico bij stormschade

Bij het verhalen van schade op de verzekeraar betaalt u altijd een eigen risico. Wist u dat dit eigen risico bij stormschade hoger is dan bij andere soorten schade? Meestal is het eigen risico bij stormschade 0,2 procent van de herbouwwaarde. De herbouwwaarde is het bedrag dat benodigd is om een huis opnieuw op te bouwen. Raadpleeg uw polisvoorwaarden als u precies wilt weten hoe dit zit in het geval van uw verzekering.

U heeft recht op contra-expertise

De meest voorkomende schades bij storm in ons land zijn schade aan dakpannen, schade aan de schutting, schade in de tuin en schade aan auto’s. De eerste drie soorten schade vallen onder de opstalverzekering. Schade aan een auto niet. Dit valt onder een autoverzekering.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

Wat is de meerwaarde van een contra-expert bij stormschade?

Als gedupeerde wilt u natuurlijk een eerlijke schadevergoeding ontvangen. Niet alleen van de zichtbare schade, maar ook van de gevolgschade. Ondanks dat de verzekeringsmaatschappij een groot deel van de schade vergoedt, zijn de belangen van uzelf toch niet helemaal hetzelfde als de belangen van de verzekeraar. Daarom is het fijn om iemand aan uw zijde te hebben die handelt in uw belang, zodat u de juiste schadevergoeding ontvangt. Dit doet een contra-expert voor u. Met jarenlange kennis en ervaring gaat de contra-expert voor u in onderhandeling met uw verzekeraar.

Wanneer is er sprake van een storm?

Of er daadwerkelijk sprake is van een storm voor het vergoeden van schade, controleert de verzekeraar bij het KNMI. Er is volgens de verzekeraar sprake van een storm vanaf windkracht 7. Dit is namelijk voldoende om schade te veroorzaken. Schade die is ontstaan door regen, wind of een overstroming als gevolg van een storm valt onder stormschade.

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens