U heeft altijd recht op een  contra-expert

Contra-expertise bij brandschade

Niemand hoopt ooit een woningbrand mee te maken. Maar overkomt het u toch, dan is het handig om na te denken over wat u in dit geval moet doen. Naast het inschakelen van de verzekeraar, is het altijd verstandig om ook een eigen contra-expert in te schakelen.

Recht op contra-expertise bij brandschade

Een brand heeft vaak grote gevolgen. De schade aan uw woning en aan uw spullen is vaak enorm. Na een heftige gebeurtenis is het prettig om een expert om u heen te hebben die u begeleidt. U heeft altijd recht op het inschakelen van een eigen contra-expert. Dit is wettelijk bepaald. Een contra-expert gaat onafhankelijk te werk en verdedigt uw rechten.

Wat zijn de voordelen van een een contra-expert bij brandschade?

 • Een contra-expert staat aan uw kant en handelt in uw belang.
 • Door jarenlange kennis en ervaring weet de contra-expert hoe hij of zij het beste kan onderhandelen met de verzekeraar.
 • U krijgt gedurende het hele proces advies over welke stappen u moet nemen.
 • Alle administratie wordt u uit handen genomen.
 • Het uiteindelijke doel is het ontvangen van de juiste schadevergoeding.

Wat doet een contra-expert?

Een contra-expert handelt namens u de schade af met de verzekeraar. U kunt een contra-expert zelf inschakelen als eigen expert in het geval van schade. Deze onafhankelijke schade-expert behartigt uw belangen binnen de grenzen van uw polisvoorwaarden. Helaas weten veel mensen niet dat ze recht hebben op het inschakelen van een contra-expert

Wordt brandschade vergoed door de verzekeraar?

Bij brand vergoedt de opstalverzekeraar de herbouw van de afgebrande woning en de inboedelverzekeraar de schade aan spullen. Het enige dat niet altijd wordt vergoed, is de schade aan de fundering. Dit is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Schade is uiteraard niet gedekt als de brand ontstaan is door illegale activiteiten. Ook gevolgschade, zoals schade door rook en het blussen van vuur, wordt vergoed.

Wat te doen bij brandschade?

 1. Bel de verzekeraar en ons.
 2. Wij nemen het van u over en zorgen voor rust in uw situatie. De belangrijkste zaken worden als eerste geregeld.
 3. We inventariseren de schade nauwkeurig en stellen een schaderapport op. Ook de gevolgschade wordt meegenomen.
 4. We verdedigen uw belangen en nemen het contact met de verzekeraar uit handen.
 5. We handelen de schade voor u af, zodat u de juiste vergoeding ontvangt.

Wat kost een
contra-expert?

Kiest u voor onze contra-expertise, dan belasten wij u voorhand niet met een voorschot. Ook niet met onvoorziene kosten achteraf. Wij doen u na de inventarisatie een voorstel omtrent de hoogte van de fee die wij berekenen. Deze fee stelt ons in staat u onbezorgd en volledig bij te staan. Op deze manier wordt u niet direct in de portemonnee geraakt. Meer over onze fee en hoe dit precies werkt, leest u op onze kosten pagina.

Schade Experts helpt u uit de brand

Heeft u te maken met de gevolgen van een woningbrand? Schakel dan een contra-expert in. Als uw contra-expert helpen we u met de afwikkeling van schade door brand en zorgen we ervoor dat u zo weinig mogelijk stress ervaart. We begeleiden u in het volledige proces en zijn altijd bereikbaar voor u.

Ook de juiste schadevergoeding ontvangen na woningbrand? Neem dan contact met ons op.

Laat je altijd bijstaan!

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram