De expert die u zelf inschakelt als u schade heeft

Contra-expertise bij waterschade

Heeft u waterschade in uw woning? Dan is het zaak om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen om verdere schade te voorkomen. Ook ontvangt u natuurlijk graag een eerlijke schadevergoeding van uw verzekeraar. Maar hoe zorgt u ervoor dat de vergoeding die u krijgt ook klopt? Hier komt contra-expertise bij waterschade om de hoek kijken.

Wat is contra-expertise

Als contra-expert zijn wij de expert die u zelf inschakelt als u schade heeft, in dit geval waterschade. Met onze kennis en jarenlange ervaring zorgen wij ervoor dat u de juiste schadevergoeding ontvangt. We staan u bij en weten precies welke stappen doorlopen moeten worden voor een eerlijke vergoeding. Uw verzekeraar stuurt bij schade een eigen expert langs, echter staat deze expert aan de kant van de verzekeraar. Wij nemen het voor u op en zorgen ervoor dat u ook de onzichtbare schade vergoed krijgt. Wij staan aan uw kant

U heeft recht op contra-expertise

Helaas weten veel mensen niet dat ze recht hebben op een contra-expert. Dit is opgenomen in de Nederlandse wet. Twijfel dus niet en maak hier te allen tijde gebruik van zodat u een schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft, inclusief vergoeding voor de gevolgschade.

Hoe werkt contra expertise?

Stel, u heeft een lekkage. Dan is het belangrijk om, nadat u de schade zoveel mogelijk heeft beperkt, direct de verzekeraar en ons te bellen. Let op: wij zijn geen second opinion. Bel ons dus altijd tegelijkertijd met de verzekeraar. Vervolgens komen wij de schade zo snel mogelijk inventariseren om u vervolgens bij te staan in het gehele proces met de verzekeraar. Omdat wij verder kijken dan de polisvoorwaarden van uw verzekering, kunnen wij een zo volledig mogelijke vergoeding realiseren. Dat is onder andere onze meerwaarde.

De voordelen

Het inschakelen van een contra-expert heeft tal van voordelen. Niet alleen zorgt een contra-expert voor de juiste schadevergoeding, ook worden u het contact met de verzekeraar, alle administratieve rompslomp en overige verzekeringszaken uit handen genomen. U mag ook rekenen op een oplossing voor andere belangrijke zaken zoals onderdak bij bijvoorbeeld een flinke lekkage. Tot slot adviseert de contra-expert u wanneer het tijd is voor het repareren van de schade.

Wat kost een
contra-expert?

Kiest u voor onze contra-expertise, dan belasten wij u voorhand niet met een voorschot. Ook niet met onvoorziene kosten achteraf. Wij doen u na de inventarisatie een voorstel omtrent de hoogte van de fee die wij berekenen. Deze fee stelt ons in staat u onbezorgd en volledig bij te staan. Op deze manier wordt u niet direct in de portemonnee geraakt. Meer over onze fee en hoe dit precies werkt, leest u op onze kosten pagina.

Schade
inventarisatie

Wanneer u waterschade heeft en ons inschakelt, komen wij bij u langs om de schade te inventariseren. We helpen u met het vaststellen van de volledige schade en kijken hierbij ook naar de onzichtbare schade. Omdat wij jarenlange ervaring hebben, weten wij precies waar we op moeten letten om erachter te komen of er sprake is van onzichtbare schade die u vergoed hoort te krijgen. Er wordt een schaderapport opgesteld en we overleggen met u over hoe we gaan handelen richting uw verzekeraar

Wij verdedigen
uw rechten

Nu u weet dat u recht heeft op contra-expertise, laten we u graag zien dat het team van Schade Experts het echt alleen voor u als klant opneemt. Wij zijn aangesloten bij Reco Experts. Dit betekent dat wij zijn opgenomen in het register van Stichting Register Contra-Expert. Zo weet u zeker dat we niet worden ingezet door de verzekeraar.

Op zoek naar
contra-expertise bij waterschade?

Zou u graag gebruikmaken van onze contra-expertise bij waterschade? Dan staat Schade Experts u graag bij. Wij verdedigen uw rechten en zorgen ervoor dat u de juiste schadevergoeding ontvangt. Dit begint met een professionele schade inventarisatie. Benieuwd of we u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Laat je altijd bijstaan!

Het team van Schade Experts

Waterschade voorkomen

Schade door water valt helaas niet altijd te voorkomen. Echter kunnen onderstaande tips er wel voor zorgen dat u er alles aan heeft gedaan.

 • Laat de waterleidingen in huis aanleggen door een professional en controleer deze regelmatig.
 • Controleer ook af en toe de dakgoten zodat ze, door bijvoorbeeld bladeren, niet verstopt raken.
 • Laat geen ramen openstaan wanneer u van huis bent.
 • Draai de buitenkraan dicht in de winter en de hoofdkraan als u lange tijd van huis bent.
 • Controleer kitnaden in de keuken, het toilet en de badkamer op den duur.
 • Laat uw CV-ketel periodiek nakijken.

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram