Voorkom brandschade met rookmelders

Rookmelders redden levens

Een rookmelder meldt brand met een indringende toon wanneer rookdeeltjes in contact komen met de rookmelder. Dit is van levensbelang, omdat slapende mensen niet wakker worden van rooklucht. Wel van geluid. Met een rookmelder kunnen inwoners bij brand tijdig vluchten. Voorkom dus brandschade en zorg voor voldoende en goede rookmelders in uw woning.

Hoeveel rookmelders moet ik plaatsen?

In een rookmelder zit een rookkamer. Wanneer rook of stof in deze rookkamer komt, gaat het alarm af. Daarom is het nu verplicht om op elke verdieping een rookmelder te installeren. Ook wordt er geadviseerd om de ruimte waarin u slaapt te voorzien van een rookmelder. Hang rookmelders aan het plafond, omdat rook opstijgt. Het is erg belangrijk om de rookmelders regelmatig te testen.

Rookmelders sinds 1 juli verplicht!

Sinds 1 juli 2022 zijn rookmelders in huis verplicht. Dit zou ervoor moeten zorgen dat er minder brandschade ontstaat in woningen. Brand slaat gigantisch snel om zich heen. Door modern meubilair en oplaadbare apparaten zijn er steeds hevigere en gevaarlijkere branden. Vroeger was er meer tijd om weg te komen bij een brand. Daarom is een rookmelder nu nog meer van groot belang. Goede rookmelders alarmeren u snel bij woningbrand. Zo kunt u uzelf snel in veiligheid brengen en eventuele schade proberen te beperken (als dit veilig kan!). Rook maakt namelijk de meeste slachtoffers bij een brand.

Stappenplan
bij schade

De juiste vergoeding
voor uw schade

Kosten
Contra expertise

Ons GRATIS
e-book

Welke rookmelders worden aangeraden?

Voor we ingaan op welke rookmelders worden aangeraden, vertellen we u welke rookmelders verplicht zijn. Dit zijn namelijk rookmelders met het Europese keurmerk NEN-EN 14604. Dit houdt in dat de rookmelder voldoet aan de noodzakelijke kwaliteitseisen. Het advies is om een rookmelder aan te schaffen met een 10-jarige batterij. Dan hoeft u zich niet druk te maken om lege batterijen. Een handige tip is om bij het vervangen van de batterij een sticker met hierop de datum op de rookmelder te plakken.

Oorzaken woningbrand

Om u verder te informeren over risicofactoren in huis, zetten we de meest voorkomende oorzaken van woningbrand op een rij. Een van de veelvoorkomende oorzaken is het gebruik van oververhitte opladers en apparaten. Als mensen thuis zijn, worden er vaak meerdere apparaten aangesloten. Denk aan computers, telefoons, een koffiezetapparaat of de droger. Ook het continu op stand-by laten staan van apparaten in huis is een risicofactor.

Vooral met kouder weer wordt er meer open vuur gestookt, denk bijvoorbeeld aan een open haard, en worden er meer kaarsen aangestoken. Hierdoor ontstaat er regelmatig brand in woningen. Hiernaast is koken op gas een veelvoorkomende oorzaak van brand.

Brandschade? Schakel Schade Experts in

Heeft u brandschade en ontvangt u graag advies? Schakel dan de hulp van Schade Experts in. Wij inventariseren de schade snel en kundig. Onze contra-experts We zorgen ervoor dat u de juiste schadevergoeding ontvangt, inclusief de vergoeding van de gevolgschade.

Laat Schade Experts u bijstaan bij schade door brand

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens