Rookmelders redden levens!

Voorkom brandschade met rookmelders

Rookmelders redden levens. Een rookmelder meldt brand met een indringende toon wanneer rookdeeltjes in contact komen met de rookmelder. Dit is van levensbelang, omdat slapende mensen niet wakker worden van rooklucht. Wel van geluid. Met een rookmelder kunnen inwoners bij brand tijdig vluchten. Voorkom dus brandschade en zorg voor voldoende en goede rookmelders in uw woning.

Hoeveel rookmelders moet ik plaatsen?

In een rookmelder zit een rookkamer. Wanneer rook of stof in deze rookkamer komt, gaat het alarm af. Daarom is het nu verplicht om op elke verdieping een rookmelder te installeren. Ook wordt er geadviseerd om de ruimte waarin u slaapt te voorzien van een rookmelder. Hang rookmelders aan het plafond, omdat rook opstijgt. Het is erg belangrijk om de rookmelders regelmatig te testen.

Rookmelders sinds 1 juli verplicht!

Sinds 1 juli 2022 zijn rookmelders in huis verplicht. Dit zou ervoor moeten zorgen dat er minder brandschade ontstaat in woningen. Brand slaat gigantisch snel om zich heen. Door modern meubilair en oplaadbare apparaten zijn er steeds hevigere en gevaarlijkere branden. Vroeger was er meer tijd om weg te komen bij een brand. Daarom is een rookmelder nu nog meer van groot belang. Goede rookmelders alarmeren u snel bij woningbrand. Zo kunt u uzelf snel in veiligheid brengen en eventuele schade proberen te beperken (als dit veilig kan!). Rook maakt namelijk de meeste slachtoffers bij een brand.

Welke rookmelders worden aangeraden?

Voor we ingaan op welke rookmelders worden aangeraden, vertellen we u welke rookmelders verplicht zijn. Dit zijn namelijk rookmelders met het Europese keurmerk NEN-EN 14604. Dit houdt in dat de rookmelder voldoet aan de noodzakelijke kwaliteitseisen. Het advies is om een rookmelder aan te schaffen met een 10-jarige batterij. Dan hoeft u zich niet druk te maken om lege batterijen. Een handige tip is om bij het vervangen van de batterij een sticker met hierop de datum op de rookmelder te plakken.

Oorzaken woningbrand

Om u verder te informeren over risicofactoren in huis, zetten we de meest voorkomende oorzaken van woningbrand op een rij. Een van de veelvoorkomende oorzaken is het gebruik van oververhitte opladers en apparaten. Als mensen thuis zijn, worden er vaak meerdere apparaten aangesloten. Denk aan computers, telefoons, een koffiezetapparaat of de droger. Ook het continu op stand-by laten staan van apparaten in huis is een risicofactor.

Vooral met kouder weer wordt er meer open vuur gestookt, denk bijvoorbeeld aan een open haard, en worden er meer kaarsen aangestoken. Hierdoor ontstaat er regelmatig brand in woningen. Hiernaast is koken op gas een veelvoorkomende oorzaak van brand.
Schade Experts - voorkom brandschade met een goede rookmelder

Wat kost een
contra-expert?

Kiest u voor onze contra-expertise, dan belasten wij u voorhand niet met een voorschot. Ook niet met onvoorziene kosten achteraf. Wij doen u na de inventarisatie een voorstel omtrent de hoogte van de fee die wij berekenen. Deze fee stelt ons in staat u onbezorgd en volledig bij te staan. Op deze manier wordt u niet direct in de portemonnee geraakt. Meer over onze fee en hoe dit precies werkt, leest u op onze kosten pagina.

Schakel een contra-expert in bij kortsluiting

Heeft u schade opgelopen door brand? Schade Experts helpt u met het hele traject. Van de inventarisatie van de schade tot de onderhandelingen met de verzekeraar. Wij nemen u alle administratieve rompslomp en overige zaken uit handen. Als uw contra-expert zorgen we ervoor dat u de juiste schadevergoeding ontvangt.

Laat je altijd bijstaan!

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram