De meest gehoorde redenen om een lekkage claim af te wijzen

De meest gehoorde redenen om een lekkage claim af te wijzen

De verzekeraar keert niet altijd uit bij een schadeclaim na lekkage. Er zijn meerdere redenen die in uw polis gemeld staan zoals: schade door gebrekkig onderhoud, schade door een bouwfout, schade door een lopende kraan (overstromen van een bad bijv.). Maar soms worden er ook claims afgewezen die niet zo duidelijk zijn. Schade Experts kan in zo’n geval voor u onderhandelen met de verzekeraar. Doordat wij extreem goed op de hoogte zijn van de regels en polissen lukt het ons bijna altijd om de expert van de verzekeraar te overtuigen van uw gelijk en wordt de schade alsnog uitgekeerd. Dit kan natuurlijk alleen als de schade ook daadwerkelijk gerelateerd is aan een lekkage die buiten uw schuld om is ontstaan.

Een voorbeeld uit een uitspraak van de rechtbank in een geschil: 

“Geen toepassing van de omkeringsregel wegens onvoldoende onderbouwing van het causaal verband…”

Dit zegt u waarschijnlijk niets, maar onze experts kunnen in zo’n geval gaan aantonen dat de schade wel degelijk door de lekkage is ontstaan. 

Nog een voorbeeld:
Schade uit eind 2011, Verzekeraar Univé, soort schade: vochtschade, Verzekerde: Boom…Vanwege de extreme regen eind augustus 2010 staat de tuin rond het huis een drietal dagen onder water. Dit water komt het huis binnen via muren, spouw en drempels. Gevolg: vloeren nat, trekt op in muren en in keuken. Expert van verzekeraar schat schade na 5 minuten onderzoek op 20.000 euro, maar wijst af op grond van optrekkend grondwater. Maar dit was helemaal geen water wat uit de grond kwam. Na interventie schadecoach wordt uiteindelijk  een kleine 140.000 euro uitgekeerd.
(bron: verzekeraarklachten.nl)

Schade Experts helpt u in geval van schade met het hele traject. Van de inventarisatie van de schade tot de onderhandelingen met de verzekeraar..

Download het gratis e-book

In Nederland gaat het weer alle kanten op. Van sneeuw tot hagel tot regen, het komt allemaal voorbij. Het kan nodig zijn om extra maatregelen te treffen om waterschade in huis te voorkomen.

Hoe? Lees onze tips en informatie hierover in ons gratis e-book: ‘Hoe voorkom ik waterschade?

Eerst zien Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien.
Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.

Google reviews & Kiyoh reviews

Neem contact met ons op

Contactgegevens