Wat zijn de voordelen van waterlek detectors?

Een waterlek detector (lekkagemelder) werkt eigenlijk net als een rookdetector. Een waterlek detector registreert of er ergens water is waar het niet hoort te zijn. U plaatst ze bij bijvoorbeeld (vaat)wasmachines, centrale verwarming (radiator en/of ketel), in de gootsteenkast enz. De sensor van de detector signaleert of er water is en geeft u een melding. Er zijn zelfs melders die u een pushbericht op uw telefoon sturen (via een app).

Het voordeel is dat u lekkage snel opmerkt en hierdoor snel kunt handelen. Zo voorkomt u verdere schade. Ook voor een 2e woning of wanneer u op vakantie bent, biedt een lekkagemelder u de rust dat u bij een lekkage meteen een melding krijgt en zo ook op afstand snel hulp in kunt schakelen.

πŸ‘‰πŸΌ Mocht er toch waterschade ontstaan dan is Schade Experts er voor u! Wij helpen u in geval van schade met het hele traject. Van de inventarisatie van de schade tot de onderhandelingen met de verzekeraar.

menu-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram