Uitgedroogde kit vaak oorzaak van lekkage in badkamer

De meeste lekkages die ontstaan in de badkamer worden veroorzaakt door het slecht onderhouden van kitnaden. Deze schade valt niet onder uw verzekering!

Oude kitnaden worden na verloop van tijd broos en ook schimmel kan kitnaden verzwakken. De kit wordt dan poreus en de afdichting van uw douchebak, bad, wc of wastafel is dan niet meer goed waterdicht. Het water trekt in randen en kieren met lekkage als mogelijk gevolg. Met het juiste onderhoud aan de kitnaden kunt u schade voorkomen.

Tips om uw kitnaden goed te onderhouden:

πŸ‘‰πŸΌ Zorg voor een goede ventilatie in uw badkamer
πŸ‘‰πŸΌ Gebruik geen chloorhoudende of agressieve middelen. Deze tasten de schimmelwerende laag van de kitnaden aan, een gewone zeep volstaat.
πŸ‘‰πŸΌ Maak na het gebruik van uw douche of bad de kitnaden droog
πŸ‘‰πŸΌ Maak de kitnaden op de juiste manier schoon
πŸ‘‰πŸΌ Check uw kitnaden in de winter. Door temperatuurverschillen in zomer en winter werken de bouwmaterialen en kan de kitrand gaan scheuren
πŸ‘‰πŸΌ Vervang kitnaden om de 5 jaar (moderne kit materialen gaan langer mee)

Mocht er toch schade ontstaan dan is Schade Experts er voor u! Wij helpen u in geval van schade met het hele traject. Van inventarisatie van de schade tot de onderhandelingen met de verzekeraar.

menu-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram