Schade door blikseminslag beperken

Een goede onweersbui met donder en bliksem kan een mooi en spannend natuurfenomeen zijn. Maar wanneer uw woning wordt getroffen door een blikseminslag kan de schade flink oplopen. Verzekeraars maken onderscheid tussen directe en indirecte blikseminslag. Bij een directe blikseminslag slaat de bliksem in in uw eigen woning. Dit kan tot brand en andere schade leiden. Uw opstalverzekeraar vergoedt in dit geval de schade aan uw pand en de inboedelverzekeraar de schade aan uw inboedel. Bij indirecte blikseminslag slaat de bliksem in in een woning of gebouw bij u in de buurt. Er ontstaat dan een piek in het stroomnetwerk en daardoor kan er schade aan uw elektrische apparatuur ontstaan. Uw inboedelverzekeraar dekt meestal deze schade.

Wat kunt u doen om schade door blikseminslag te beperken:

⚡️ Trek bij onweer stekkers van elektrische apparaten uit het stopcontact. Zo beschadigt uw apparatuur niet bij een inslag.

⚡️ Altijd verstandig bij een stevige bui: sluit deuren en ramen.

⚡️ Zorg voor een goede brandblusser in huis. Zo kunt u een brandje snel blussen en zo grotere brandschade voorkomen.

⚡️ Laat een goede bliksemafleider installeren door een erkend bedrijf.

Schade Experts helpt u in geval van bliksemschade met het hele traject. Van de inventarisatie van de schade tot de onderhandelingen met de verzekeraar.

menu-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram