Oorzaken van lekkage via de schoorsteen. En hoe deze te voorkomen.

Een lekkage in de schoorsteen kan verschillende oorzaken hebben en is meestal niet iets wat van de ene op de andere dag ontstaat. U herkent lekkage vaak door vochtplekken bij de dakdoorvoer of op de muur bij de schouw. De meest voorkomende oorzaken zijn scheuren in de loodslabben, poreus metselwerk, een kapotte schoorsteenkap en scheuren in de bakstenen.

Ook de wind speelt vaak een grote rol omdat die ervoor zorgt dat regen in de scheuren of barsten geblazen wordt.

Waterschade als gevolg van een schoorsteenlekkage door storm wordt meestal vergoed door de verzekeraar. Schade door achterstallig onderhoud of langzaam werkende invloeden vallen meestal niet onder de dekking van uw verzekering. Let op! De gevolgschade van een lekkende schoorsteen kunt u claimen, de kosten van het repareren van het rookkanaal of een schoorsteenrenovatie niet.

Schade Experts helpt u in geval van schade met het hele traject. Van de inventarisatie van de schade tot de onderhandelingen met de verzekeraar.

menu-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram