Lekkage aan een asbestdak. Wat kan en wat mag er?

Nu het verbod op asbestdaken voorlopig van de baan is, is er (nog) geen verplichting om uw asbestdak te vervangen voor 1 januari 2024. Omdat er sinds 1993 al een verbod is op het gebruik van asbest, zijn alle daken van asbest minimaal 25 jaar (en vaak veel ouder). De gemiddelde levensduur van een asbest golfplaat of daklei is 25 - 30 jaar. Hierna treedt verwering op en wordt de kans op lekkage groter. Bij schade aan een asbestdak is het niet meer toegestaan om zelf het dak te repareren of te vervangen. Het is – zeker gezien de leeftijd van het dak – verstandig om bij lekkage of schade het hele dak te vervangen. Hou er rekening mee dat het verwijderen van het oude dak door specialisten dient te gebeuren.

πŸ‘‰πŸΌ Wilt u meer weten over de regels omtrent asbestdaken? Bel of mail dan met Schade Experts. Wij kunnen u helpen met alle gevallen van schade en de onderhandelingen met de verzekeraar.

menu-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram