Is waterschade door een opzetzwembad verzekerd?

Het weer is heerlijk, de zon schijnt en u zet uw opzetzwembad op in de tuin. Een bad vol met heerlijk water. Maar wat nu als het zwembad lek raakt en het water zo naar binnen stroomt? Is deze waterschade dan gedekt? In de meeste gevallen valt een opzetzwembad onder uw inboedelverzekering en dan met name onder de tuindekking. Dit betekent dat uw zwembad niet allrisk verzekerd is. De verzekeraar gaat bij de dekking uit van ‘onvoorziene schades’. Dus als u uw zwembad op een steentje heeft gezet of als het materiaal is verouderd, dan is dit niet onvoorzien.

Wat betreft de gevolgschade van een lek zwembad gelden dus dezelfde regels als voor alle andere schades die onder de inboedelverzekering vallen. Met als toevoeging dat – door de tuindekking – er geen sprake is van een allrisk-dekking.

👉🏼 Schade aan of door een opzetzwembad? Wij helpen u in geval van schade met het hele traject. Van de inventarisatie van de schade tot de onderhandelingen met de verzekeraar.

menu-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram