Is stormschade aan zonnepanelen verzekerd?

De constructie van zonnepanelen is zo ontworpen dat ze tegen een flinke storm moeten kunnen. Maar soms heeft u pech en slaat het noodlot toe. Hoe zit het dan met de verzekering?

Zonnepanelen vallen eigenlijk 9 van de 10 keer onder de opstalverzekering. Deze verzekering dekt immers alles wat vastzit aan uw woning, hieronder vallen ook dakpannen en zonnepanelen. Wanneer een paneel duidelijk beschadigd is, dan is er vaak geen discussie met de verzekeraar. Maar wat als de schade intern en niet zichtbaar is? U merkt dat de opbrengst (aanzienlijk) minder is, maar het paneel lijkt optisch niet beschadigd. Een kwaliteitscontrole van de panelen door een onafhankelijke expert met een onafhankelijk schaderapport kan dan in veel gevallen uitkomst bieden.

πŸ‘‰πŸΌ Heeft u stormschade aan uw zonnepanelen en komt u er niet uit met de verzekeraar? Wij helpen u in geval van schade met het hele traject. Van de inventarisatie van de schade tot de onderhandelingen met de verzekeraar.

menu-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram