Is een groendak gevoeliger voor lekkage?

Het simpele antwoord is: nee. Uit geen enkel onderzoek komt naar voren dat een groendak gevoeliger is voor lekkage. Een groendak heeft zelfs een waterabsorberende werking en biedt een natuurlijke bescherming tegen de UV-straling. Wel is het repareren van een lekkage kostbaarder. Daar tegenover staat dat een groendak heel veel voordelen heeft. Het heeft een hoge levensduur, een goede isolerende werking en het is heel duurzaam.

We zien in Nederland nog niet zoveel groene daken, maar dit ligt niet aan het gevoeliger zijn voor lekkages.

Voor de verzekeraar is het belangrijk dat ze weten wie er bij de aanleg van een groendak verantwoordelijk is. Steeds meer verzekeraars geven alleen garantie op het dak als de dakdekker ook de hoofdaannemer van het groendak is. Zo is het altijd duidelijk wie er aansprakelijk is in het geval van een eventuele lekkage.

Schade Experts helpt u in geval van schade met het hele traject. Van de inventarisatie van de schade tot de onderhandelingen met de verzekeraar..

menu-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram