Is brandschade door zonnepanelen verzekerd? 

Omdat zonnepanelen meestal op of aan een huis worden gemonteerd, zijn ze daardoor meestal automatisch meeverzekerd in uw opstalverzekering. Hierin is het dus wel belangrijk dat de panelen ook echt ‘aard- en nagelvast’ aan uw pand zitten. 

Om brand te voorkomen bij zonnepanelen kunt u zelf een aantal zaken in de gaten houden bij installatie. Zo is het belangrijk dat bij indak zonnepanelen deze niet te dicht op het isolatiemateriaal van het dak liggen. Hetzelfde geldt voor kabels en stekkers/aansluitingen. Bij panelen op het dak zitten er altijd nog dakpannen tussen, waardoor de kans op brand kleiner is. Zijn de panelen op een plat dak geplaatst? Dan is brandschade wat minder waarschijnlijk. Let bij deze constructie wel op het gewicht van de installatie. Een te zware installatie kan voor schade aan uw dakbedekking en zo voor lekkages zorgen.

Schade Experts helpt u in geval van schade met het hele traject. Van de inventarisatie van de schade tot de onderhandelingen met de verzekeraar.

menu-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram