Wanneer u meer schade heeft dan oorspronkelijk zichtbaar

Wat te doen: gevolgschade brandschade

Brand kan enorm veel schade veroorzaken. Ook als u het geluk heeft dat uw huis gered is, kan de schade een grote impact hebben. Gevolgschade door brandschade is indirecte schade die voortkomt uit de originele brandschade. Denk bijvoorbeeld aan waterschade door het blussen van de brand. De gevolgen kunnen gigantisch zijn. Wat te doen bij gevolgschade door brandschade?

Wat valt er onder gevolgschade?

Gevolgschade betekent dat je extra schade hebt door de originele schade. Dit kan bijvoorbeeld het verlies van inkomen zijn. Of last hebben van ongedierte door een eerdere brand. Het komt regelmatig voor dat de kosten van de gevolgschade vele malen hoger zijn dan de kosten van de originele schade. Daarom is het meer dan terecht dat gevolgschade ook wordt vergoed.

Wordt gevolgschade vergoed?

Gelukkig vergoeden de meeste verzekeraars schade door brand, inclusief de gevolgschade. De opstalverzekeraar vergoedt schade aan uw woning en de inboedelverzekeraar schade aan spullen. Vroeger waren er speciale brandverzekeringen, maar tegenwoordig valt dit onder de opstal- en inboedelverzekering. De schade van brand en blussen wordt vergoed en de schade door rook en roet ook. Ook kosten die vallen onder gevolgschade, zoals het opslaan van spullen en het huren van tijdelijke woonruimte, zijn gedekt. Hier geldt vaak een maximale vergoeding voor, maar deze is in de meeste gevallen erg ruim.

Schade die opzettelijk is veroorzaakt wordt uiteraard niet vergoed.

Welke vier soorten schade zijn er na een brand?

Over het algemeen zijn er vier soorten schade na een brand. Elke soort schade brengt weer andere problemen met zich mee. De eerste zichtbare schade is de materiële schade. Dit is de schade aan bezittingen die beschadigd of verloren zijn. Als er een hevige brand is geweest, kan het zijn dat al uw inboedel verloren is gegaan.

Constructieschade is de schade die is ontstaan aan het gebouw of de woning waar brand is ontstaan. Zoals een dak dat volledig is afgebrand. Na een brand kan er ook schade aan de omgeving ontstaan, bijvoorbeeld door rook of door bluswater.

Minder zichtbare maar zeker niet minder erge schade is psychische schade. Een brand heeft vaak een gigantische emotionele impact op slachtoffers. Bij al deze soorten schade is passende hulp nodig. Per soort schade is deze hulp er in een andere vorm.
Schade Experts - Brandschade en gevolgschade
Bluswater kan voor veel gevolgschade zorgen.

Wat kost een
contra-expert?

Kiest u voor onze contra-expertise, dan belasten wij u voorhand niet met een voorschot. Ook niet met onvoorziene kosten achteraf. Wij doen u na de inventarisatie een voorstel omtrent de hoogte van de fee die wij berekenen. Deze fee stelt ons in staat u onbezorgd en volledig bij te staan. Op deze manier wordt u niet direct in de portemonnee geraakt. Meer over onze fee en hoe dit precies werkt, leest u op onze kosten pagina.

Laat u bijstaan als u gevolgschade heeft door storm

Heeft u schade door storm die heeft gezorgd voor gevolgschade? Neem dan contact met ons op. Schade Experts staat u bij als uw contra-expert. Wij nemen het voor u op en verdedigen uw belangen. Onze specialisten zetten zich 100% in om ervoor te zorgen dat u de juiste schadevergoeding ontvangt.

Laat je altijd bijstaan!

Download ons gratis e-book

Speciaal voor u hebben we een handig e-book geschreven vol met tips om waterschade te voorkomen. 
Download het e-book
Schade Experts - e-book waterschade voorkomen

Eerst zien
Dan geloven

We kunnen u wel uitgebreid vertellen dat wij al jaren succesvol zijn in het bijstaan van onze klanten, maar we laten het u liever zien. Lees hier de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan.
 • Snelle duidelijke service

  Ik had een aanvraag gedaan en ben direct verder geholpen. Via de telefoon informatie gekregen en een snelle afspraak om alles te komen bekijken. Vanuit daar kunnen ze het overnemen. Top geregeld
  Powersounds , Rotterdam
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Vakkundig, integer en denkt in oplossingen

  Bij mijn waterschade was het lange tijd onduidelijk of het om een grote schade of beperkte schade zou gaan en welk deel de verzekering zou betalen. En daar heb ik zelf helemaal geen kaas van gegeten. Levi heeft alles helder uitgelegd, scenario's geschetst en de zaak netjes afgehandeld na gezamelijk overleg. Als je twijfels hebt over je schade, dan zou ik zeker Levi aanbevelen.
  Monique , Zoetermeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Super goed!!

  Wij zijn heel goed geholpen, er is veel zorg weggenomen en dat bracht een stukje rust bij ons. Complimenten voor de Heer L.Dekkers. Wij zijn heel blij met de afwikkeling van de schade. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!!!
  Henk , Boxmeer
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Goed en snel geholpen. Kan iedereen Schade Experts aanraden!

  Zeer goede ervaring mee. Heeft mij bijgestaan met een flinke schade. Reageert snel en is altijd bereikbaar. Bedankt voor de service!
  RC , Vlissingen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Prima communicatie over de voortgang

  De contacten naar de betreffende instanties verliepen snel achter elkaar door met een duidelijke informatievoorziening naar de opdrachtgever
  Corina , Steenbergen
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Duidelijk, vriendelijk, snel.

  Levi heeft zich gelijk goed ingezet voor onze schade met een goed resultaat. Heeft een goede kennis van zaken, en op een prettige duidelijke manier alles besproken. Top.
  Piet en Corrie , Bergen op Zoom
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  ja
  1 2 3 8
 • Levi heeft ons deskundig ondersteund.

  Levi heeft ons goed geholpen als professionele tussenpersoon! Hij was ook altijd vlot bereikbaar en pakte alles direct aan.
  Hanneke , Roosendaal
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
 • Zeer goede ervaring en dus perfect opgelost!

  Als ik het in 1 woorden zou moeten omschrijven, Fantastisch! - Deskundig - Professioneel - Altijd bereikbaar Levi heeft me geholpen met een flinke waterschade vanuit de zolderverdieping naar de keuken (begane grond). Met zijn kennis van zaken heeft hij de schade goed in kaart gebracht en tevens voor een oplossing gezorgd.
  Olaf, Made
  Zou u Schade Experts aanbevelen?
  Ja
  1 2 3 8
Bekijk alle reviews op Kiyoh
menu-circlearrow-down-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram