Brandschade niet vergoed. Wat nu?

Ondanks dat u er waarschijnlijk niet aan wil denken, is er altijd de mogelijkheid dat er brand ontstaat. Stel dat het u overkomt en u een beroep doet op uw opstal- en inboedelverzekering. De opstalverzekering is voor schade aan uw woning en de inboedelverzekering voor schade aan uw spullen. Dit gaat netjes worden opgelost, denkt u. Maar dan krijgt u bericht dat de schade niet wordt vergoed…

Wat nu?

In principe vergoeden verzekeraars schade door brand, tenzij de brand is ontstaan door nalatigheid of opzet. Als u goed bent verzekerd en de brand niet is ontstaan door een van deze twee redenen, dan zou de schade vergoed moeten worden. Let op: dit geldt alleen voor brandschade die gepaard gaat met vlammen die zich kunnen uitbreiden. Schroei-, zeng- en smeltschades zijn niet altijd niet verzekerd, eventueel alleen met uitgebreidere polissen.
Wordt uw schade niet vergoed en heeft u hier wel recht op? Dan is het verstandig om Schade Experts in te schakelen. Schade Experts staat u bij als uw contra-expert en zorgt voor de juiste schadevergoeding waar u recht op heeft.
Gouden tip: wilt u discussie met uw verzekeraar zoveel mogelijk voorkomen? Dan is het noodzakelijk om wijzigingen aan uw huis door te geven aan uw verzekeraar. Bijvoorbeeld wanneer u zonnepanelen heeft laten plaatsen. Ja, dit leidt meestal tot een premieverhoging, maar dit is altijd beter dan een discussie met de verzekeraar als er iets zou gebeuren.

menu-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram